ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CLIMARA < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Terapie de substitutie estrogenica la pacientele cu tulburari datorate climacteriului natural sau indus chirurgical (doar pentru afectiuni necanceroase) de ex. simptome vasomotorii ( bufeuri , transpiratii), tulburari de somn, atrofii datorate insuficientei productiei de estrogeni endogeni.

Contraindicatii:
Sarcina ; alaptare ; tumori suspectate sau existente ale uterului, sâ nilor sau ovarelor; endometrioza; disfunctii severe ale functiei hepatice , tumori hepatice existente sau în antecedente; procese tromboembolice existente sau în antecedente (tromboflebite, tromboze); diabet sever cu modificari vasculare ; anemia cu celule în secera; modificari ale metabolismului lipidic ; antecedente de herpes gestational; otoscleroza cu deteriorari în timpul unei sarcini anterioare; icter sau prurit persistent într-o sarcina anterioara. Motive de întrerupere imediata: aparitia pentru prima oara a unor cefalei cu caracter migrenos sau aparitia mai frecventa a unor cefalei severe neobsnuite, tulburari de perceptie aparute brusc (tulburari de vedere si de auz), la primele semne de tromboflebita sau tromboembolie (de exemplu, dureri neobisnuite în gambe, respiratie dureroasa sau tuse fara etiologie precizata, dureri toracice), înainte cu 6 saptamâni de operatii programate, în caz de imobilizare (de ex. dupa accidente), la aparitia unui icter , hepatita , prurit generalizat, cresterea frecventei crizelor epileptice, cresterea semnificativa a tensiunii arteriale, sarcina.

Reactii adverse:
Cel mai frecvent efect secundar raportat a fost iritatia la locul aplicarii. Sunt posibile urmatoarele efecte secundare: Sistem genito- urinar : modificari ale caracteristicilor sângerarii uterine , sângerari vaginale mici sau mai mari , cresterea dimensiunilor unui leiomiom uterin, alterarea cantitatii de mucus cervical . Sâni: tensiune , marire. Gastrointestinal : greata, dureri abdominale, balonare , icter colestatic. Piele: cloasma sau melasma care poate fi persistenta. În cazuri individuale pot aparea dermatita alergica de contact, prurit post - inflamator , exantem generalizat. Sistem nervos central: cefalee, migrena, ameteala. Diverse: modificari ale greutatii corporale, agravarea porfiriei, edeme , modificari ale libidoului.

Compozitie:
Climara - Plasture de 12,5 cm2 continând 3,9 mg estradiol într-o matrice acrilata adeziva. Climara forte - Plasture de 25,0 cm2 continând 7,8 mg estradiol într-o matrice acrilata adeziva.

Actiune:
Începerea perioadei climacterice este caracterizata prin aparitia unei scaderi din ce în ce mai pronuntate a productiei de estrogeni ovarieni. Aceasta conduce la o deficienta estrogenica în organismul femeii, care da nastere la diverse tulburari si dereglari ale starii generale de bine, pâna când organismul se adapteaza singur la scaderea productiei de estrogeni . Deficitul de estrogeni si simptomele sale caracteristice perioadei climacterice sunt reduse rapid si sigur prin administrarea regulata a hormonilor deficienti. Plasturele Climara creste estradiolul sanguin . Ajunge în circulatia sanguina prin piele (transdermic) si conduce la un nivel hormonal constant.

Administrare:
Înaintea începerii tratamentului cu Climara sau Climara forte este necesar un examen medical general si ginecologic (inclusiv examinarea sâ nilor si citologia cervicala) si trebuie exclusa existenta unei sarcini. Ca o precautie, trebuie efectuate controale la un interval de aproximativ 6 luni. Tratamentul se începe de obicei cu Climara, aplicat pe piele pe o zona inferioara a corpului o data pe saptamâna. Daca medicul considera necesar, poate prescrie Climara forte. Odata început tratamentul, medicul va recomanda doza minima efectiva necesara ameliorarii simptomelor. Medicul va recomanda daca este necesara sau nu o pauza de o saptamâna la fiecare 3 saptamâni de utilizare. Mod de aplicare: Dupa îndepartarea foliei protectoare, partea adeziva a produsului Climara sau Climara forte se aplica pe pielea curata si uscata. Climara sau Climara forte nu se va aplica pe sâni. Locurile de aplicare se vor rota la un interval de cel putin o saptamâna între aplicatiile de pe o anumita zona. Suprafata aleasa nu trebuie sa fie iritata , cu leziuni sau intens seboreica . Linia din mijloc se va evita datorita riscului de dezlipire a plasturelui. Plasturele se va aplica imediat dupa deschiderea ambalajului si dupa îndepartarea foliei protectoare. Plasturele va fi presat ferm în locul respectiv cu palma, pentru aproximativ 10 secunde, asigurându-va ca are un contact bun, în special pe margini. Plasturele se va schimba saptamânal. Daca plasturele se aplica corect va puteti face baia sau dusul obisnuit. Plasturele se poate dezlipi de pe piele daca apa baii este foarte fierbinte sau în sauna. În cazul în care plasturele cade , se va aplica un nou plasture pentru zilele ramase din intervalul de 7 zile de doza . Terapia numai cu estrogeni nu va fi utilizata decât daca ati facut histerectomie. În toate celelalte cazuri se va administra o doza potrivita de progesteron pentru 10-12 zile în fiecare luna. Daca a fost ales un regim continuu de tratament, administrarea progesteronului se va începe într-un moment ales arbitrar (de ex. la începutul sau la sfârsitul lunii) si se va repeta la intervale regulate de 4 saptamâni. Daca se alege un regim de tratament ciclic (3 saptamâni), progesteronul se va administra în ultimele 10-12 zile ale ciclului. O sângerare ca de menstruatie apare la 2-3 zile de la terminarea administrarii de progesteron.

Ambalaj: Cutie x 4 plicuri x 1 sistem TTS; (3 ani)
Firma producatoare: SCHERING AG
CLIMARA - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate