ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CLORURA DE SODIU 0 9 < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Aport de sare si apa în stari de deshidratare si deficit de sare (varsaturi frecvente si diaree profuza, arsuri întinse, boala Addison etc.); solutia 0,9% în fiole se foloseste si ca solvent.

Contraindicatii:
Supra încarcare sodica, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala , insuficienta renala , insuficienta hepatica grava, sindrom edemo-ascitic al cirozei, edem pulmonar, edeme periferice, toxemie gravidica, hipercorticism.

Reactii adverse:
Dozele excesive produc supra încarcare circulatorie si edeme , administrarea îndelungata poate provoca hipercloremie cu acidoza; injectarea paravenoasa a solutiei hipertone produce iritatie, chiar necroza .

Compozitie:
Solutie perfuzabila de clorura de sodiu 0,9% 250 ml, 500 ml si 1 000 ml, în saci de PVC atoxic, apirogen; fiole a 10 ml solutie apoasa injectabila de clorura de sodiu 0,9% si 10%

Actiune:
Aport de sare si apa în stari de deshidratare si deficit de sare (varsaturi frecvente si diaree profuza, arsuri întinse, boala Addison etc.); solutia 0,9% în fiole se foloseste si ca solvent.

Administrare:
Solutia 0,9% se perfuzeaza sau se injecteaza intravenos sau subcutanat ; pentru bolnavii care nu pot ingera lichide sunt necesari zilnic 500 ml solutie de clorura de sodiu 0,9%, împreuna cu 1-1,5 l solutie de glucoza 5%; solutia hipertona (10%) se injecteaza intravenos strict, în doze functie de natriemie si greutatea corporala.

Ambalaj: Flacon sticla x 500ml ; (5 ani)
Firma producatoare: FRESENIUS KABI
CLORURA DE SODIU 0.9% - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate