ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

COMPOZ CAPSULE CAPSULE SOFTGEL TABLETE MASTICABILE ELIXIR LICHID SOLUTIE INJECTABILA SIROP < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Difenhidramina

Indicatii
Reactii de hipersensibilitate. Rau de miscare (administrat doar PO). Parkinsonism (postencefalitic, arteriosclerotic, idiopatic, indus medicamentos/chimic). Facilitator al somnului (doar PO). Antitusiv (doar sirop/lichid).

Contraindicatii
Topic in tratamentul varicelei sau arsurilor solare. Topic administrat pe suprafete tegumentare mari sau pe regiuni cu vezicule. Nu se folosesc produsele FR ce conttn difenhidramina in asociatie cu alte produse ce contin difenhidramina, inclusiv produse topice.

Precautii
Risc crescut de reducere e proceselor cognitive la varstnici. In raul de miscare, se administreaza toata doza profilactica cu 30 min inainte de calatorie si cu 1-2 h inaintea situatiilor ce pot precipita starea de rau. Se administreaza doze similare in timpul meselor si la culcare. Nu se foloseste mai mult de 2 saptamani in tratamentul insomniei. Pentru administrarea IV, nu se dilueaza. Pentru adulti si copii nu se depaseste ritmul de administrare de 25 mg/min.
Observatii pentru pacient – familie: Poate provoca letargie; nu efectuati activitati ce necestia atentie sporita pana la trecerea efectelor medicamentului. Folositi metode de protectie solara; poate provoca reactii de fotosensibilitate. Folositi guma de mestecat/bomboane fara zahar pentru reducerea uscaciunii mucoasei bucale. Evitati alcoolul sau alte deprimante SNC.
Evaluarea si controlul terapiei: Investigati indicatiile pentru terapie, catacteristicile semnelor si simptomelor, alti agenti utilizati si efectul acestora.
Interactiuni medicamentoase: Difenhidramina potenteaza efectele metoprololului

Actiune
Antihistaminic. Sedativ puternic, anticolinergic si antiemetic.

Mod de administrare
Capsule, capsule softgel, tablete masticabile, elixir, lichid, solutie, sirop, tablete: Antihistaminic, antiemetic, impotriva raului de miscare, parkinsonism:
- Adulti 25-50 mg de 3-4 ori/zi, maxim 300 mg/zi.
- Copii, 6-12 ani 12,5-25 mg de 3-4 ori/zi, maxim 150 mg/zi.
Inducerea somnului: Adulti si copii peste 12 ani 50 mg la culcare.
Antitusiv (doar sirop):
- Adulti 25 mg la 4 h, maxim 150 mg/zi.
Copii: -6-12 ani 12,5 mg la 4 h, maxim 75 mg/zi. 
         -2-6 ani: 6,25 mg la 4 h, maxim 25 mg/zi.
Intravenos, intramuscular profund- Rau de miscare, parkinsonism:
- Adulti 10-50 mg, pana la 100 mg la nevoie (maxim 400 mg/zi).
- Copii 1,25 mg/kg (sau 37,5 mg/m2) de 4 ori/zi, maxim 300 mg/zi divizat in 4 doze.

COMPOZ, CAPSULE, CAPSULE SOFTGEL, TABLETE MASTICABILE, ELIXIR, LICHID, SOLUTIE INJECTABILA, SIROP - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate