ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CONTROLOC TABLETE ACIDO REZISTENTE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Actiune: Inhibitor selectiv al pompei de protoni/substituent de benzimidazol.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la unul din constituentii sai.


Precautii:
Administrarea în sarcina si în perioada de alaptare . În timpul sarcinii si a alaptarii Controloc va fi folosit numai în cazuri de stricta necesitate. Studiile pe animale au dovedit absenta efectului teratogen, a leziunilor fetale. Medicamentul a fost detectat în cantitati foarte mici în laptele matern. Administrarea la copii . Nu exista înca experienta necesara privind tratamentul la copii .


Reactii:
Tratamentul cu Controloc poate da ocazional cefalee sau diaree . Rareori s-au constatat: greturi , dureri în abdomenul superior, balonare , eruptie cutanata si ameteli . În cazuri individuale s-au raportat: edeme , febra , debutul unor stari depresive si tulburari de vedere (vedere încetosata). În cazul aparitiei altor efecte secundare în afara celor mentionate mai sus va recomandam sa va adresati medicului curant!


Compozitie:
1 tableta acido-rezistenta contine: Ingredient activ: 45,1 mg pantoprazol sesquihidrat de sodiu (echivalent cu 40 mg pantoprazol). Ingredienti inactivi: carbonat de sodiu anhidru, manitol (=0,0036 BU), crospovidone, polividone K25, polividone K90, stearat de calciu, propilen glicol , metilhidroxipropilceluloza, poli î(acid acrilic, acid metacrilic) (etil, metil/acrilat, metacrilat)s 1:1, polisorbat 80, lauril-sulfat de sodiu, trietil citrat, coloranti: E171, E172.

Administrare:
Dozare. Absenta unor indicatii speciale permite folosirea schemei standard: Doza uzuala: recomandata este de 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) în priza unica zilnica. În anumite cazuri aceasta doza poate fi crescuta la 2 tablete pe zi. Doza maxima zilnica pentru pacientii vârstnici sau cu insuficienta renala este de 40 mg Pantoprazol. La pacientii cu insuficienta hepatica severa se va administra 1 tableta de Controloc (40 mg Pantoprazol) la doua zile. Se va înghiti întreaga tableta, nemestecata si fara a se sparge, cu apa, înaintea sau în timpul micului dejun. Durata tratamentului: Ulcerul duodenal se vindeca în 2 saptamâni. Ulcerul gastric se trateaza 4 saptamâni. Esofagita de reflux necesita 4 saptamâni. Cazurile deosebite pot beneficia de prelungirea terapiei pâna la: 4 saptamâni în ulcerul duodenal ; 8 saptamâni pentru ulcerul gastric si esofagita de reflux. Absenta unor studii asupra sigurantei adminis-trarii îndelungate impune limitarea terapiei continue la cca 8 saptamâni.

Producator:
Byk Gulden
CONTROLOC®, tablete acido-rezistente - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate