ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

COORDINAX < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Gastropareze idiopatice sau asociate cu o neuropatie diabetica, cu anorexie nervoasa, starile post vagotomie sau gastrectomie partiala. Simptomele constau in principal din: satietate precoce, anorexie, greata si varsaturi. Simptome de dispepsie functionala neconfirmate de examinari paraclinice, caracterizate prin: satietate precoce, senzatie de plenitudine postprandiala, incapa-citate de a termina o masa cu un volum normal, balonari, eructatii excesive, anorexie, greata, voma, sau simptome ce evoca ulcerul (pirozis sau dureri epigastrice). Refluxul gastroesofagian, incluzind tratamentul curativ si de intretinere al esofagitei. La copii: regur-gitatii sau vomismente cronice excesive, pentru care masurile posturale sau dietetice au esuat. Pseudo-obstructie intestinala, asociata disfunctiilor de motilitate ce antreneaza o insuficienta a peristaltismului propulsor si staza continutului gastric si intestinal. Restabilirea motilitatii pro-pulsoare a colonului ca tratament pe termen lung al constipatiei cronice.

Contraindicatii:
Este contraindicat persoanelor care au o sensibilitate cunoscuta la medicament. Coordinax nu trebuie administrat concomitent cu anumite medicamente (pe cale orala sau parenterala), cum ar fi: ketoconazole, itraconazole, miconazole, fluconazole, eritromicin, claritromicin sau troleandomycin.

Precautii:
Se impune atentie la pacientii la care cresterea motilitatii gastrointestinale ar putea fi daunatoare. Este necesara precautie in administrarea la nou-nascutii prematuri cu varsta gestationala de mai putin de 34 de saptamini. in cazul insuficientei renale si hepatice este recomandata injumatatirea dozei zilnice. in mod corespunzator, aceasta doza poate fi adaptata in functie de efectele terapeutice sau de efectele secundare posibile. La pacientii varstnici, nivelele plasmatice de echilibru sunt in general mai crescute, datorita unei prelungiri moderate a timpului de injumatatire. Cu toate acestea, dozele terapeutice sunt similare celor folosite la pacientii mai tineri. Au fost raportate cazuri izolate de prelungire a intervalului QT si/sau torsada de varfuri la pacientii care primesc si alta medicatie si care au boli cardiace preexistente sau prezinta factori de risc pentru aritmie. Nu a fost stabilita o legatura cu cisapride. Totusi ar trebui manifestata precautie in administrarea cisapridului pacientilor cu stari predispozante care conduc la prelungirea QT-ului, cum ar fi: tulburari electrolitice (potasiu/magneziu) necorectate, prelungire congenitala a intervalului QT, cat si pacientilor care sunt sub medicatie cunoscuta a prelungi intervalul QT.Sarcina si alaptare: Desi studiile pe animale nu au demonstrat existenta unor efecte negative asupra fertilitatii primare, efecte embrio-toxice primare sau efecte teratogenice, beneficiile terapeutice anticipate trebuie comparate cu potentialele riscuri inainte de administrarea Coordinaxului in timpul sarcinii, in special in primul trimestru. Desi excretia in lapte este minima, mamele sunt sfatuite sa nu alapteze in timp ce se trateaza cu Coordinax.Efecte asupra capacitatii de a conduce sau de a lucra cu masini: Coordinax nu afecteaza functia psihomotorie si nu produce sedare sau somnolenta. Coordinax poate totusi accelera absortia sedativelor SNC, cum ar fi barbituricele si alcoolul. Administrarea concomitenta a Coordinaxului cu aceste medicamente necesita precautii.

Reactii adverse:
In linie cu activitatea farmacologica a Coordinaxului, pot aparea crampe abdominale trecatoare, borborisme si diaree. Daca la doza de 20 mg per priza pot aparea crampe abdominale severe, este recomandata reducerea la jumatate a dozei. Cand diareea apare la sugari sau copii mici, doza trebuie redusa. Au fost raportate ocazional cazuri de hipersensibilitate, cefalee moderata si tranzitorie sau fotofobie si cresterea frecventei mictiunilor (polakiurie). Au fost raportate cazuri exceptionale de anomalii reversibile ale functiei hepatice, cu sau fara colestaza. Au fost raportate de asemenea, cazuri de ginecomastie si galactoree; totusi, in studiile extensive de supraveghere, incidenta gasita (<0,1%) nu a depasit-o pe cea raportata obisnuit la populatia normala. Toate aceste manifestari au fost reversibile. Nu a fost stabilita o cauzalitate legata de adminis-trare a Coordinaxului. Au fost raportate cazuri izolate de efecte asupra SNC, cum ar fi: crize convulsive si efecte extrapiramidale.

Actiune:
Coordinax intensifica si coordoneaza motilitatea gastrointestinala, prevenind astfel staza si refluxul. Coordinax difera de produsele farmaceutice existente care intensifica motilitatea, prin faptul ca nu blocheaza receptorii dopaminergici si nu stimuleaza direct receptorii colinergici in dozele terapeutice, fiind deci lipsit de efecte secundare asociate acestor proprietati. Coordinax este disponibil sub forma de tablete si suspensie. Fiecare tableta contine 5 mg, 10 mg sau 20 mg de cisapride (formulare F10, F9, F34). Alti ingredienti sunt: lactoza, amidon de porumb, celuloza microcristalina, polividon, stearat de magneziu, siliciu anhidric coloidal si polisorbat. Suspensia orala contine 1 mg de cisapride per ml. Alti ingredienti sunt: sucroza, celuloza microcristalina si carboximetilceluloza sodica, hipromeloza, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, polisorbat, clorura de sodiu, aroma de cirese, apa purificata (formulare F22).

Administrare:
In tratamentul afectiunilor digestive superioare, Coordinax se administreaza cu cel putin 15 minute inaintea meselor, si daca este necesar inainte de culcare impreuna cu putina apa. in tratamentul constipatiei, doza totala zilnica poate fi administrata in 2 prize. Doza, numarul de administrari pe zi, durata si indicatia de intretinere a tratamentului (o singura doza pe zi poate fi suficienta) sunt individuale de la caz la caz. Cu toate ca efectul terapeutic se obtine din prima saptamana de tratament, in cazul constipatiilor severe acesta este optim dupa doua sau trei luni de la inceperea administrarii.









COORDINAX - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate