ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CORZEM COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Angina pectorala vasospastica; angina pectorala cronica stabila; hipertensiune esentiala de gradul I si II si dupa infarct miocardic.

Contraindicatii:
Absolute: hipersensibilitate la diltiazem, hipotensiune (presiune sistolica sub 90 mmHg), insuficienta cardiaca congestiva, tulburari de conducere (bloc sinoatrial sau atrioventricular de grad II-III) exceptand pacientii cu pacemaker, infarct miocardic complicat, bradicardie (sub 55/min), sarcina, alaptare. Relative: bloc atrioventricular de grad I, sindrom WPW, hipotensiune usoara.

Precautii:
Se administreaza sub control medical. Administrarea se va face cu prudenta in urmatoarele cazuri: pacientilor varstnici si celor cu afectiuni hepatice si/sau renale; pacientilor cu bloc AV gradul I, sindrom WPW, hipotensiune usoara si se va lua in considerare posibilitatea de a aparea hipotensiune in timpul tratamentului. in cazul aparitiei unor RA dermatologice persistente care evolueaza la eriteme multiforme si/sau dermatite exfoliative, tratamentul se intrerupe.

Reactii adverse:
in general este bine tolerat daca se respecta posologia si se au in vedere: Contraindicatii, Precautii, RA fiind usoare si trecatoare. Uneori pot sa apara: senzatii de greata, oboseala, cefalee, dureri epigastrice, constipatie, diaree, eruptii cutanate. in cazul maririi dozei administrate, pot aparea edeme ale membrelor inferioare. Rareori pot fi influentate testele de laborator ale functiei hepatice; aceste fenomene dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei.

Compozitie:
Comprimate filmate ce contin 60 mg, respectiv 120 mg clorhidrat de diltiazem, excipienti q.s.

Actiune:
Clorhidratul de diltiazem este rapid si aproape complet absorbit dupa administrarea orala, concentratiile plasmatice maxime (Cmax.) atingandu-se in cca 3 ore. Este extensiv metabolizat la nivelul primului pasaj, biodisponibilitatea sa fiind scazuta (cca 40%), puternic influentata de aceasta metabolizare, cu mari variatii interindividuale. Concentratiile plasmatice stabilite se ating dupa 3-5 zile de tratament. Circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 80%. T1/2 dupa administrare orala este de 3-4,5 ore, fiind prelungit la pacientii varstnici si la cei cu functie hepatica afectata. Se elimina in principal prin urina si bila sub forma de metaboliti inactivi si numai 2-4% nemodificat, in urina.

Administrare:
Tratamentul se individualizeaza. Daca nu este indicat altfel, se recomanda: angina pectorala: in general, doza initiala este de 60 mg x 3/zi, putand fi crescuta pana la 120 mg x/zi; hipertensiune: 120 mg x 2-3/zi. Pentru pacientii varstnici dozele se reduc, incepand cu 30 mg x 2/zi.

CORZEM, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate