ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CUPRENIL COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Este agentul selectiv in boala Wilson (degenerare hepato-lenticulara) provocata de tulburari ale metabolismului cuprului si care conduce la depunerea cuprului in ficat. Cuprenilul este activ in tratamentul intoxicatiilor cu theliu si plumb. Este activ in artrite reumatoide.

Contraindicatii:
Alergie la peniciline, leucopenie, trombopenie, boli renale si hepatice.

Precautii:
Se recomanda in timpul tratamentului controlul sanguin.

Reactii adverse:
Preparatul produce reactii alergice, care sunt eruptii cutanate, prurit, cefalee, greata si afectare ganglionara. Uneori produce suficienta de fier. in aceste cazuri este necesar sa se reduca doza, sau temporar, intreruperea tratamentului. Tratamentul va trebui reinceput cu doze mici, care se vor mari gradat mai tarziu. Eozinofilie, leucopenie, agranulocitoza, trombopenie, anemie aplastica. Nefroza. Tulburari ale hepatocitului pana la icter colestatic fatal. Fenomene dispeptice. Tulburari imunologice cu manifestari de miastenia gravis. Dermatomiozita. Pemfigus. Sindrom lupoid. intarzierea cicatrizarii plagilor. Efecte teratogene.

Compozitie:
Comprimate cu 0,250 g de d-Penicilaminum.

Actiune:
Cuprenilul capteaza ionii metalici mai ales de plumb, mercur anorganic, cupru, fier, arsen, zinc. Complecsii solizi netoxici care se formeaza cu aceasta ocazie sunt eliminati prin rinichi, respectiv urina.

Administrare:
Medicamentul se administreaza la prescriptia medicului. in absenta prescriptiei medicului, in mod normal se recomanda 3-6 comprimate pe zi, dupa mese, pentru adulti si copii. in cazuri grave, doza zilnica poate fi marita pana la 16 comprimate. La copiii peste 6 luni se recomanda 1 comprimat pe zi. in artritele reumatoide, Cuprenilul se administreaza in doze crescute gradat, doza initiala de 0,500-1,750 g pe zi fractionat si asociat cu vitamine, in special Vitamina B6 si produse cu fier.

CUPRENIL, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate