ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CYCLOGYL < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Obtinerea midriazei si cicloplegiei în scop diagnostic.

Contraindicatii:
Nu va fi utilizat în glaucomul cu unghi îngust.

Precautii:
Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii în vârsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica înainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor în ochi si imediat dupa aceea . Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo -faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie . Procedeul este recomandat atunci când se foloseste solutie de concentratie 2% si când picaturile sunt instilate la copii .

Reactii adverse:
Cresterea presiunii intraoculare. Întrebuintarea ciclopentolatului a fost asociata cu reactii psihotice si tulburari comportamentale la copii , în special când concentratia folosita a fost de 2%. S-au semnalat de asemenea cazuri de ataxie, vorbire incoerenta, agitatie, halucinatii, lipsa capacitatii de orientare în timp si spatiu, imposibilitatea recunoasterii unor persoane si tahicardie .

Actiune:
Acest preparat anticolinergic blocheaza raspunsul sfincterului muscular al irisului si al muschiului care asigura acomodarea corpului ciliar la stimulii colinergici, producând dilatarea pupilei (midriaza ) si blocarea procesului de acomodare (cicloplegie). Preparatul actioneaza rapid, dar are o durata de actiune mai scurta decât atropina.

Administrare:
Adulti: Initial o picatura, urmata de o a doua picatura dupa 5 minute. Desi revenirea completa se face de obicei în 24 de ore, în majoritatea cazurilor 1-2 picaturi de solutie pilocarpina 1% sau 2% reduc timpul de revenire la 3-6 ore. La pacientii care au irisul închis la culoare, se recomanda solutia de concentratie 2%; si solutia 1% a dat rezultate satisfacatoare. Instilarea ulterioara de solutie pilocarpina 2% reduce timpul de revenire la 6 ore sau mai putin. Copii: De obicei, tratamentul cu Cyclogyl în preziua examinarii nu este necesar. Se instileaza o picatura de solutie 0,5%, 1% sau 2% urmata 5 minute mai târziu, daca se considera necesar, de o a doua picatura de solutie 0,5% sau 1%. S-au semnalat cazuri rare de aparitie la copii a simptomelor atropin-like, ca urmare a supradozarii cu solutie 2%.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 15ml ; (3 ani)
Firma producatoare: ALCON
CYCLOGYL - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate