ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CYSTOSPAZ CAPSULE TABLETE PICATURI SOLUTIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Hyosciamin

Indicatii
Controlul secretiei gastrice, spasmului visceral, hipermotilitatii din colita spastica, cistita, spasm colecistic, spasm piloric si dureri abdominale asociate. Terapie adjuvanta in sindromul de intestin iritabil si tulburari functionale ale tractului gastro-intestinal. Adjuvant in tratamentul vezicii neurogene si tulburarilor intestinale de cauza neurogena. Colici abdominale infantile. Se asociaza cu morfina sau alte narcotice pentru a controla durerea in colica renala sau biliara. In boala Parkinson pentu a reduce rigiditatea si tremorul si pentru a controla sialoreea. Tratarea intoxicatiei cu agenti anticolinesterazici. Pentru facilitarea unor proceduri diagnostice, ca endoscopia, prin reducerea motilitatii gastro-intestinale. Tratarea unor cazuri de bloc cardiac partial asociat cu activitate vagala crescuta. Medicatie preoperatorie, pentru a reduce secretiile salivare, traheo-bronsice si faringeale. Terapia adjuvanta a ulcerului peptic.

Precautii
Se evita luarea medicamentului in conditii de temperatura ambientala crescuta. Se foloseste cu grija in timpul alaptarii. Poate fi luat sub forma de tablete sublinguale, PO. Se poate administra SC, IM sau IV
Observatii pentru pacient – familie: Se respecta modul de administrare; nu se iau antiacide o ora dupa administrarea medicamentului (scad eficacitatea). Pana la disparitia efectelor nu se efectueaza activitati ce necesita atentie sporita; pot aparea ameteala, confuzie, tulburari de vedere. Se anunta orice simptom neobisnuit astfel incat medicul sa poata modifica dozele sau frecventa administrarii. Diareea poate reprezenta un semn de obstructie intestinala, in special in prezenta colostomei sau a ileostmei. Se evita temperaturile ridicate si activitatea crescuta; medicamentul scade perspiratia, ducand la febra sau AVC. Se opreste administrarea la apariatia confuziei mentale, dezorientarii sau a halucinatiilor. Se evita alcoolul sau alte deprimante SNC.
Evaluarea si controlul terapiei: Se reduc dozele la pacientii varstnici. Se observa orice semn de glaucom, obstructie vezicala sau a tractului gastro-intestinal.

Actiune
Agent blocant colinergic. Actioneaza prin blocarea actiunii acetilcolinei la nivelul terminatiilor nervoase postganglionare in cadrul SN parasimpatic. In mare parte este excretat nemodificat prin urina.

Mod de administrare
Capsule retard (0,375 mg) sau tablete retard (0,375 mg): Adulti si copii peste 12 ani: 0,375- 0,750 mg la fiecare 12 h, fara a depasi 1,5 mg/zi.
Tablete (0,125 mg, 0,15 mg); tablete sublingual (0,125 mg): Adulti si copii peste 12 ani: 0,125- 0,25 mg la fiecare 4 h sau la nevoie, a nu se depasi 1,5 mg/zi.
Tablete cu dezintegrare orala:
- Adulti si copii peste 12 ani: 1 sau 2 tablete la 4 h, pana la 12/zi sau 2 tablete de doua ori pe zi;
- copii, intre 2 si 12 ani: 1 tableta la 4 h, pana la 6/zi.
Picaturi (0,125 mg/ ml):
- Adulti si copii peste 12 ani: 0,125- 0,25 (5-10 mL) la 4 h, a nu se depasi 1,5 mg (12 mL)/24 h;
- copii, intre 2 si 12 ani: 0.031-0.125 mg (0.251 mL) la 4 h sau la nevoie, fara a se depasi 0.75 mg (6 mL) /24 h;
-copii, sub 2 ani, 3.4 kg: 4 picaturi la 4 h, nu mai mult de 24 de picaturi/ 24 h; 5 kg: 5 picaturi la 4 h, nu mai mult de 30 picaturi / 24 h; 7 kg: 6 picaturi la 4 h, nu mai mult de 36 de picaturi/ 24 h; 10 kg: 8 picaturi la 4 h, nu mai mult de 48 de picaturi/24 h.
Solutie injectabila (0.5 mg/ ml): Adulti: 0.25-0.5 mg (0.5-1 mL). Unii pacienti necesita o singura doza, altii 2, 3 sau 4 doze/zi la intervale de 4 h.
Proceduri diagnostice: Adulti: 0.25-0.5 mg (0.5-1 mL) in administrare IV, cu 5-10 min inaintea procedurii.
Medicatie preanestezie: Adulti si copii peste 2 ani: 0.005 mg/kg, cu 30-60 min inaintea anesteziei.
In timpul interventiilor chirurgicale, pentru combaterea bradicardiei: Adulti si copii peste 2 ani: 125 mg (0.25 mL) IV; se repeta la nevoie.

CYSTOSPAZ CAPSULE, TABLETE, PICATURI, SOLUTIE INJECTABILA - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate