ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DECA DURABOLIN < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente
Indicatii: Osteoporoza ; pentru tratamentul paleativ al unor cazuri selectate de carcinom mamar diseminat la femei; ca adjuvant la terapii specifice si la masuri de dieta în conditii patologice caracterizate printr-o balanta nitrogenica negativa.

Contraindicatii:
Sarcina ; caz cunoscut sau susceptibil de carcinom prostatic sau mamar la barbat. Sarcina si alaptare : Acest medicament este contraindicat în timpul sarcinii, din cauza posibilei masculinizari a fetusului. Datele referitoare la utilizarea acestui medicament în timpul alaptarii la sân sunt insuficiente pentru a evalua posibilul rau produs copilului.

Precautii:
Daca apar semne de virilizare, trebuie sa se ia în considerare o întrerupere a tratamentului de preferat prin consultarea pacientului. Este recomandat sa se supravegheze pacientii care prezinta vreuna din urmatoarele conditii: insuficienta cardiaca latenta sau manifesta, disfunctie renala , hipertensiune (sau antecedente de acest tip). Întrucât steroizii anabolici pot produce uneori retentie de lichid; crestere incompleta în înaltime deoarece steroizii anabolizanti, în doze mari , pot accelera închiderea epifizelor; metastaze scheletice ale carcinomului mamar . La acesti pacienti se poate dezvolta o hipercalcemie, atât spontan cât si ca urmare a unei terapii cu steroizi anabolici. Aceasta din urma poate fi un indiciu al unui raspuns pozitiv al tumorii la tratamentul hormonal . Cu toate acestea, hipercalcemia trebuie întâi tratata ca atare , iar dupa ce s-a restabilit nivelul normal de calciu se poate relua terapia hormonala; disfunctii hepatice . Folosirea steroizilor anabolizanti cu scopul de a creste capacitatea atletica poate presu-pune riscuri grave în ceea ce priveste sanatatea consumatorului si nu trebuie încurajata.

Reactii adverse:
Doze mari , tratamentul îndelungat si/sau adminis-trarea prea frecventa pot cauza: Virilizarea care apare la femeile sensibile sub forma de raguseala , acnee , hirsutism si cresterea libidoului; la baietii la pubertate sub forma unor erectii mai frecvente si a maririi penisului si la fete sub forma cresterii parului pubian si hipertrofie clitoridiana. Raguseala poate fi primul simptom al schimbarii vocii ce poate însa sa sfârseasca printr-o îngrosare de lunga durata, uneori ireversibila, a vocii; amenoree; inhibarea spermatogenezei; retentie de lichid.

Compozitie:
Fiecare ml solutie uleioasa contine 25 sau 50 mg nan-drolon decanoat.

Actiune:
Deca-Durabolin este un preparat antibiotic injectabil. Substanta activa din punct de vedere farmacologic este nandrolon. Esterul decanoat da preparatului o durata de actiune de circa 3 saptamâni dupa injectare. Nandrolon este asemanator chimic cu hormonul masculin. În comparatie cu testosteronul, el are o actiune anabolizanta mai puternica si una androgenica mai slaba. Acestea au fost demonstrate prin testari biologice pe animale si explicate prin studii referitoare la legarea de receptori. Androgenicitatea scazuta a nandrolon este confirmata de experienta clinica. La om s-a dovedit ca Deca-Durabolin influenteaza în mod pozitiv metabolismul calciului si creste masa osoasa, în osteoporoza . La femeile cu carcinom mamar diseminat, s-a raportat ca Deca-Durabolin produce regresiuni obiective timp de mai multe luni. În plus, Deca-Durabolin are un efect de economisire a nitrogenului. Acest efect asupra metabolismului proteic a fost stabilit prin studii metabolice si este folosit terapeutic în stari cu deficit proteic, ca de exemplu în bolile cronice debilitante dupa chirurgie majora sau traume severe. În astfel de conditii, Deca-Durabolin serveste ca adjuvant în terapia specifica si la masurile de dieta , precum si la nutritia parenterala. Efectele androgenice (de exemplu, virilizarea) sunt relativ rare în dozele recomandate. Nandrolon este lipsit de gruparea C17 alfa-alchil, asociata cu inducerea dis-functiilor hepatice si colestaza.

Administrare:
Deca-Durabolin se administreaza injectabil intra- muscular profund. Osteoporoza : 50 mg o data la 3 saptamâni. Pentru tratamentul paleativ al unor cazuri selectate de carcinom mamar diseminat la femei - 50 mg o data la 2-3 saptamâni. Ca adjuvant la terapii specifice si masuri de dieta în conditii patologice caracterizate de o balanta de nitrogen negativa 25-50 mg o data la 3 saptamâni. Atentie! Pentru un efect terapeutic optim, este necesar sa se admi-nistreze cantitati adecvate de vitamine , minerale si proteine într-o dieta bogata în calorii.

Doza: 50mg/ml
Ambalaj: Cutie x 1 fiola
Firma producatoare: ORGANON
DECA DURABOLIN - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate