ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DEPOSTAT FIOLE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Compozitie:
Fiole a 2 ml solutie uleioasa injectabila, continand gestanorom caproat 200 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune:
Progestogen cu efect durabil; are si actiune antigonadotropa, antiestrogenica si antiandrogenica. Administrat in adenomul de prostata, descongestioneaza, micsorand volumul tumorii si creste tonusul musculaturii vezicale, favorizand mictiunea. Are actiune citotoxica specifica fata de carcinomul de endometru si carcinomul mam

Contraindicatii:
Tumori hepatice, antecedente tromboflebitice, sarcina in primul trimestru, herpes de sarcina in antecedente; prudenta in afectiunile hepatice (se controleaza periodic functia ficatului), in astmul bronsic, epilepsie si migrena, antecedente de infarct miocardic sau cerebral, hipertensiune, diabet (se ajusteaza doza de antidiabetice).

Reactii adverse:
Ginecomastie, diminuarea potentei sexuale la barbati, inhibarea spermatogenezei, uneori crestere in greutate; ocazional cresterea trecatoare a valorilor transaminazelor serice si retentie crescuta de BSP, rareori icter colestatic, prurit; hipercalcemie la bolnave cu carcinom de san si endometrial (se intrerupe tratamentul). Rareori dupa injectie tuse, dispnee, tulburari circulatorii functionale; injectia poate fi dureroasa.

Mod de administrare:
In adenomul de prostata se injecteaza intramuscular o fiola (200 mg) o data/saptamana, 2-3 luni, repetand eventual cura la reaparitia simptomelor; in carcinomul de endometru si carcinomul mamar se injecteaza intramuscular 1-2 fiole/saptamana, timp indelungat.

DEPOSTAT, FIOLE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate