ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DEXEDRINE SPANSULES CAPSULE COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii
Deficit de atentie cu hiperactivitate la copii intre 3-16 ani. Narcolepsie.

Contraindicatii
Lactatia. Folosirea in obezitate.

Precautii
Potential ridicat de abuz. Folosirea pe termen lung poate determina dependenta. Nu se recomanda administrarea capsulelor retard la copii sub 6 ani cu deficit de atentie, si a comprimatelor la copii sub 3 ani. Dozele pentru narcolepsie nu a fost determinate la copii sub 6 ani. La administrarea tabletelor in deficit de atentie si narcolepsie, prima doza se administreaza dimineata si alte 1-2 doze adiitionale la intervale de 4-6 h. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Daca se administreaza inhibitori de MAO, se asteapta 14 zile dupa oprirea tratamentului pana la inceperea administrarii dextroamfetaminei.
Observatii pentru pacient – familie: Nu striviti si nu mestecati comprimatele. Ultima doza se administreaza cu 6 h inainte de culcare. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita pe durata tratamentului. Masurati saptamanal greutatea corporala, pentru a va asigura ca nu apar scaderi semnificative. La copii masurati inaltimea si ritmul de crestere. Asigurati o alimentatie corespunzatoare pentru a preveni scaderile ponderale.
Evaluarea si controlul terapiei: Evaluati si monitorizati pe toata durata terapiei ECG, analizele uzuale de laborator, semne vitale, greutatea si inaltimea.

Actiune
Are efect SNC mai puternic si actiune periferica mai scazuta decat amfetaminele; dextroamfetamina are mai putine efecte adverse CV. Dupa administrarea PO, se absoarbe complet in 3 h. Se excreta in urina. Acidifierea creste excretia, in timp ce alcalinizarea urinei o scade.

Mod de administrare
Deficit de atentie la copii - Copii 3-5 ani: 2,5 mg/zi; se creste doza cu 2,5 mg/zi la intervale de 1 saptamana pana se obtine un raspuns optim. 
                                     - Copii peste 6 ani: 5 mg 1-2 ori/zi, crescand doza cu 5 mg/zi la o saptamana pana al obtinerea raspunsului optim. Dozele rar depasesc 40 mg/zi.
Narcolepsie - Adulti si copii peste 12 ani, initial: 10 mg/zi, crescand doza cu 10 mg/saptamana. Doza se reduce daca apar efecte adverse.
                 - Copii intre 6-12 ani, initial: 5 mg/zi; doza se creste cu 5 mg/saptamana pana la obtinerea efectelor dorite, fara a depasi 60 mg/zi.

DEXEDRINE SPANSULES, CAPSULE, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate