ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DICYNONE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente
Indicatii: Chirurgie: profilaxia si tratamentul hemoragiilor per- si postoperatorii în toate interventiile delicate sau pe tesuturi bogat vascularizate: ORL, ginecologie, obstetrica, urologie.

În chirurgia interna: profilaxia si tratamentul hemoragiilor capilare de diverse etiologii si localizari ca hematurie, hematemeza si melena, metroragie , menoragii primare sau provocate de dispozitive intrauterine, epistaxis, gingivoragie. În neonatalogie: profilaxia hemoragiilor periventriculare la prematuri.

Precautii:
Ca majoritatea medicamentelor, Dicynone si Dicynone 500 nu se vor administra femeilor în timpul primului trimestru al sarcinii.

Reactii adverse:
Etamsilatul nu provoaca efecte secundare serologice sau alergice.

Compozitie:
Dicynone: Fiecare fiola a 2 ml contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 250 mg. Dicynone 500: Fiecare comprimat contine: 1,4 dihidroxibenzen sulfonat de dietilamoniu (DCI - etamsilat) - 500 mg.

Actiune:
Etamsilatul este un antihemoragic si un angioprotector de sinteza care actioneaza asupra primei faze a hemostazei (interactiune endotelioplachetara). Ameliorând adezivitatea plachetara si restaurând rezistenta capilara, produce scurtarea timpului de sângerare si reducerea pierderilor sanguine. Etamsilatul nu poseda efect vasoconstrictor, nu influenteaza fibrinoliza si nu modifica factorii plasmatici ai coagularii.

Administrare:
Dicynone Adulti: Preoperator: 1-2 fiole i.v. sau i.m. cu 1 ora înainte de interventie. Peroperator: 1-2 fiole i.v.; se repeta la nevoie. Postoperator: 1-2 fiole (1-2 comprimate) la intervale de 4-6 ore cât persista riscul hemoragic. În caz de urgenta: în functie de severitatea cazului: 1-2 fiole i.v. sau i.m. Se repeta la intervale de 4-6 ore cât persista riscul hemoragic. În caz de urgenta: în functie de severitatea cazului: 1-2 fiole i.v. sau i.m. Se repeta la intervale de 4-6 ore pâna la disparitia riscului hemoragic. Aplicatii locale: se îmbiba o compresa cu continutul unei fiole si se aplica pe zona hemoragica sau în alveola dupa extractii dentare. Aplicatia poate fi repetata la nevoie, sau asociata cu administrarea orala sau parenterala a medicamentului. Copii: Neonatalogie: 10 mg/kg corp greutate (0,1 ml = 12,5 mg) în injectii intramusculare, în intervalul primelor 2 ore de la nastere si apoi la fiecare 6 ore, timp de 4 zile. Dicynone 500: Adulti: Postoperator: 1 comprimat la 4-6 ore, atâta timp cât pericolul hemoragic exista; în medicina interna: în general 2-3 comprimate pe zi, durata tratamentului depinde de rezultatele obtinute; în ginecologie: la meno - metroragii 3 comprimate pe zi, începând cu 5 zile înainte de aparitia presupusa a ciclului si continuând pâna la a 5-a zi a ciclului (10 zile). Copii: jumatate din doza adultului.

Doza: 250mg
Ambalaj: Cutie x 10 blist. x 10 compr.; (5 ani)
Firma producatoare: OM PHARMA
DICYNONE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate