ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DILTIAZEM COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Diltiazem este indicat in profilaxia si terapia anginei pectorale cronice stabile, anginei Prinzmetal, hipertensiunii arteriale esentiale usoare si moderate, dupa infarctul miocardic precum si in tulburarile de ritm cardiac.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la clorhidratul de diltiazem, hipotensiune (presiune sistolica sub 90 mm Hg), insuficienta cardiaca congestiva, tulburari de conducere (bloc atrioventricular sau sino-atrial de gradul II sau III). Diltiazem nu va fi administrat in timpul sarcinii si al lactatiei. La femeile de varsta fertilitatii trebuie exclusa sarcina inainte de inceperea tratamentului si trebuie instituite masuri contraceptive eficiente pe toata durata tratamentului.

Precautii:
Administrarea de Diltiazem concomitent cu medicamente antihipertensive poate duce la o crestere a efectului hipotensor. in consecinta este necesara ajustarea dozei de medicament. Diltiazem trebuie administrat cu precautie la bolnavii cu bloc atrio-ventricular sau insuficienta cardiaca. in cazul in care un bolnav caruia i se administreaza Diltiazem urmeaza sa suporte o interventie chirurgicala sub anestezie generala, medicul anestezist trebuie informat despre acest tratament.

Reactii adverse:
Cele mai frecvente efecte secundare, care uneori pot necesita intreruperea tratamentului sunt: bradicardia sinusala, blocul sino-atrial. Cele mai rare si trecatoare efecte secundare includ: astenie, ameteala, cefalee, insomnie, tulburari digestive (greata, dispepsie, dureri epigastrice, uscaciunea gurii, constipatie sau diaree), somnolenta. Rareori s-a constatat o usoara crestere a nivelului enzimelor hepatice - SGPT etc. Aceste fenomene dispar in general la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei utilizate.

Compozitie:
Fiecare comprimat contine 60 mg clorhidrat de diltiazem.

Actiune:
Diltiazem este un antagonist al canalelor lente de calciu capabil sa imbunatateasca circulatia coronariana si sa reduca in acelasi timp rezistenta periferica si consumul miocardic de oxigen. in acest mod medicamentul mareste rezistenta cardiaca la efort, descreste frecventa atacurilor de angina si reduce tensiunea arteriala ridicata. Peak-ul plasmatic se realizeaza la 2 - 4 ore dupa administrare, T 1/2 este de 4 - 7 ore, se elimina prin urina si fecale.

Administrare:
In aritmii cardiace - 1 comprimat de 3 - 4 ori/zi.
In cazurile de insuficienta coronariana - 1 comprimat de 3 - 4 ori/zi, dupa mesele principale sau conform prescriptiilor medicului.
In cazurile de hipertensiune - 1/2 comprimat de 3 ori/zi pentru formele usoare; 1 comprimat de 3 ori/zi pentru formele severe, doza poate fi marita pana la 2 comprimate de 3 ori/zi.

DILTIAZEM, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate