ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DOXIPROCT PLUS SUPOZITOARE UNGUENT < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Hemoroizi interni si externi; prurit anal, eczema; anita, perianita, criptita, papilita, tromboza hemoroidala acuta, fisura anala; tratamentul preoperator si postoperator in caz de hemoroidectomie.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate fata de substantele active din Doxiproct plus.

Reactii adverse:
Unguentul si supozitoarele Doxiproct plus sunt in general bine tolerate. in mod exceptional s-a raportat o usoara senzatie de arsura. in cazul utilizarii supozitoarelor, poate fi semnalata o crestere a motilitatii intestinale.

Compozitie:
Un supozitor contine: dobesilat de calciu 250 mg, lidocaina clorhidrica 40 mg, dexametazon acetat 0,25 mg, antioxidanti.
Unguentul contine: dobesilate de calciu 4%, lidocaina clorhidrica 2%, dexametazon acetat 0,025 %, antioxidanti.


Actiune:
Dobesilatul de calciu actioneaza pe de o parte la nivelul peretilor capilari regularizand functiile fiziologice perturbate ale acestora - permeabilitate crescuta si rezistenta diminuata - si pe de alta parte la nivelul anumitor reactii ale procesului inflamator. De asemenea el are si o activitate antitrombotica. Clorhidratul de lidocaina, un anestezic local, contribuie la calmarea durerii. Acetatul de dexametazona, corticosteroid de folosire topica, exercita o actiune antiinflamatorie si antipruriginoasa. Asocierea dobesilatului de calciu, clorhidratului de lidocaina si acetatului de dexametazona constituie tratamentul de baza al afectiunilor hemoroidale. Doxiproct plus reduce inflamatia, sangerarea, scurgerile de lichide seroase si calmeaza rapid manifestarile dezagreabile - dureri, arsuri, prurit si senzatie de tensiune - legate de procesul inflamator al regiunii anale. Combinatia dobesilatului de calciu cu un corticosteroid este rezervata cazurilor prezentand reactii antiinflamatorii marcate. Un tratament de lunga durata nu este indicat.

Administrare:
Se aplica dimineata si seara, de preferinta dupa defecatie un supozitor si/sau unguentul. In cazul hemoroizilor interni se introduce un supozitor. Daca se prefera unguentul pentru o aplicatie profunda se utilizeaza canula insurubata la extremitatea tubului. Se introduce canula cat mai adanc in anus si se preseaza tubul retragand lent canula. In acest caz continutul tubului este suficient pentru 8 aplicatii. I cazurile de hemoroizi externi si prurit anal se va aplica un strat subtire de unguent de mai multe ori pe zi.

DOXIPROCT PLUS, SUPOZITOARE, UNGUENT - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate