ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DOXIPROCT SUPOZITOARE UNGUENT < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Hemoroizi interni si externi; prurit anal, eczema; anita, perianita, cryptita, papilita, tromboza hemoroidala acuta, fisura anala; tratamentul preoperator si postoperator in caz de hemoroidectomie; hemoroizii sarcinii.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate fata de substantele active din Doxiproct.

Reactii adverse:
Unguentul si supozitoarele Doxiproct sunt in general bine tolerate. in mod exceptional s-a raportat o usoara senzatie de arsura. in cazul utilizarii supozitoarelor, poate fi semnalata o crestere a motilitatii intestinale. Pot aparea reactii de hipersensibilizare la unul din componentele produsului.

Compozitie:
Un supozitor contine: calcium dobesilat 250 mg, lidocaine hidrochloride 40 mg, dexamethasone acetate 0,25 mg, antioxidanti.
Unguentul contine: calcium dobesilate 4%, lidocaine hydrochloride 2%, polietilenglicol 300, antioxidanti. 

Actiune:
Dobesilatul de calciu actioneaza pe de o parte la nivelul peretilor capilari regularizand functiile fiziologice perturbate ale acestora - permeabilitate crescuta si rezistenta diminuata - si pe de alta parte la nivelul anumitor reactii ale procesului inflamator. De asemenea el are si o activitate antitrombotica. Clorhidratul de lidocaina, un anestezic local, contribuie la calmarea durerii. Asocierea dobesilatului de calciu si clorhidratului de lidocaina constituie tratamentul de baza al afectiunilor hemoroidale. Doxiproct reduce inflamatia, sangerarea, scurgerile de lichide seroase si calmeaza rapid manifestarile dezagreabile - dureri, arsuri, prurit si senzatie de tensiune - legate de procesul inflamator al regiunii anale.

Administrare:
Se aplica dimineata si seara, de preferinta dupa defecatie un supozitor si/sau unguentul. in cazul hemoroizilor interni se introduce un supozitor. Daca se prefera unguentul pentru o aplicatie profunda se utilizeaza canula insurubata la extremitatea tubului. Se introduce canula cat mai adanc in anus si se preseaza tubul retragand lent canula. in acest caz continutul tubului este suficient pentru 8 aplicatii. in cazurile de hemoroizi externi si prurit anal se va aplica un strat subtire de unguent de mai multe ori pe zi.

DOXIPROCT, SUPOZITOARE, UNGUENT - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate