ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DRIPTANE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente
Indicatii: Adulti: imperiozitate urinara la femei, cu sau fara pierderi de urina , în cazurile de vezica instabila cu exceptia incontinentei urinare de efort - vezica neurologica spastica. Copii peste vârsta de 5 ani: Enurezis numai în cazul în care contextul clinic indica imaturitate vezicala (prezenta tulburarilor urinare diurne).

Contraindicatii:
Acest medicament nu trebuie folosit în urmatoarele situatii: glaucom, disurie datorata unui sindrom obstructiv (hipertrofie benigna de prostata sau alta cauza), miastenie severa, dificultati de formare a jetului urinar datorate adenomului de prostata , boli intestinale (inclusiv obstructii intestinale si colite ), tiroide hiperactive, sarcina, perioada de lactatie si perioada de preconceptie, copii sub vârsta de 5 ani. Pentru informatii suplimentare, cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Precautii:
Datorita proprietatilor sale farmacologice, acest medicament poate provoca efecte neplacute în special la copii . Gravitatea acestor efecte poate determina întreruperea tratamentului sau ajustarea dozei în cazul în care tratamentul trebuie continuat. Pentru informatii suplimentare, cereti sfatul medicului curant sau farmacistului. A nu se lasa la îndemâna copiilor . Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a utiliza masini-unelte: Acest medicament poate cauza uneori vedere încetosata, toropeala, ameteala (vezi Contraindicatii). Daca sunteti afectat de unul din aceste simptome, nu conduceti si nu lucrati cu masini-unelte pe durata tratamentului cu Driptane.

Reactii adverse:
Este destul de normal sa apara unele efecte nedorite la administrarea Driptanului. Cele mai obisnuite efecte adverse sunt de tip atropinic: uscaciunea gurii, constipatie , vedere încetosata, senzatie de rau, dureri sau arsuri gastrice, înrosirea fetei (în special la copii ) si dificultati în formarea jetului urinar . Mai rar pot aparea toropeala, ameteala, piele uscata, senzatie de golire incompleta a vezicii, diaree si palpitatii . În cazurile în care apare o senzatie de gura uscata, o vedere încetosata,o senzatie de rau, o înrosire a fetei, dureri de cap, toropeala sau o uscaciune a pielii, nu este necesar sa consultati un medic numai în cazul în care suportati greu aceste simptome. Daca însa apare o constipatie sau o diaree , dureri de stomac sau arsuri mediastinale, dificultati în formarea jetului urinar , o senzatie de golire incompleta a vezicii, ameteli , palpitatii sau un alt efect neplacut, este indicat sa anuntati medicul curant. Medicamentul nu trebuie utilizat dupa data indicata pe cutie.

Compozitie:
Oxibutinina (I.N.N.) (clorhidrat) 5 mg. Excipienti: Celuloza microcristalina, stearat de calciu, lactoza anhidra q.s.p. pentru o tableta de 178 mg.

Administrare:
Adulti: Doza uzuala (inclusiv pentru batrâni) este de 5 mg de 2-3 ori pe zi. Pentru vârstnicii cu tare , la care medicamentul ramâne mai mult timp în organism, doza de 10 mg în doua prize (a 5 mg) este suficienta. Tabletele fiind marcate, este posibil sa se rupa o tableta în doua jumatati a 2,5 mg, doza ajustându-se la indicatia medicului. Copii peste vârsta de 5 ani: Vezica neurologica (o lipsa a controlului vezical cauzata de o patologie a coloanei vertebrale): doza uzuala este de 5 mg administrata de 2 ori pe zi. Enurezis nocturn: 5 mg administrate de 2-3 ori pe zi. Ultima doza trebuie administrata seara înainte de culcare

Doza: 5mg
Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 30 compr.
Firma producatoare: LAB. FOURNIER
DRIPTANE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate