ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EDEREN < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Glaucom cronic simplu si preoperator, în glaucomul acut congestiv; uveite hipertensive ; epilepsie, ca tratament adjuvant (mai ales pentru mic rau la copil, epilepsie catameniala, epilepsie posttraumatica);

retentie de fluide ( edeme ): tensiune premenstruala, edeme medicamentoase, obezitate si insuficienta cardiaca congestiva; sindrom Ménière.

Contraindicatii:
Acidoza, precoma si coma hepatica, insuficienta renala cu anurie, stari de hiponatremie si hipokaliemie, boala Addison, coma sau precoma diabetica , litiaza renala , alergie sau intoleranta la acetazolamida si sulfamide.

Precautii:
Prudenta la cirotici sau în alte conditii de dezechilibru electrolitic sever, la diabetici si la gutosi; nu se administreaza timp îndelungat în glaucomul cronic congestiv cu unghi închis. Acetazolamida, ca si alte diuretice, figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi ). Sarcina si alaptare : Nu se va administra în primul trimestru de sarcina.

Reactii adverse:
Dozele mari provoaca hipokaliemie (se asociaza saruri de potasiu ), somnolenta, parestezii ale fetei si extremitatilor, mai rar oboseala , nervozitate, tremor, depresie , dezorientare (mai ales cirotici), ataxie, sete, tulburari digestive (anorexie, voma), uneori eruptii cutanate alergice; foarte rar agranulocitoza, trombocitopenie, leziuni renale, surditate si miopie trecatoare (se întrerupe medicatia); tratamentul îndelungat poate fi cauza de acidoza hipokaliemica (se asociaza clorura de potasiu ), calculoza renala (mai ales calcica), hiperglicemie , hiperuricemie .

Compozitie:
1 comprimat contine 250 mg acetazolamida.

Actiune:
Sulfamida inhibitoare a carboanhidrazei; scade presiunea intraoculara - efectul se instaleaza dupa 20-90 minute de la administrarea orala, este maxim la 3-5 ore si dureaza 4-8 ore; are efect diuretic ( slab si repede autolimitant), alcalinizeaza urina si acidifica mediul intern; antiepileptic; antiulceros - inhiba secretia gastrica de acid clorhidric. Mod de actiune: inhibitor specific al anhidrazei carbonice la nivelul tubului renal , corpului ciliar, plexului coroidian, sistemul nervos central si mucoasa digestiva.

Administrare:
Glaucom: adulti 250-1000 mg/zi în patru doze; copii mai mari de 5 ani 125-750 mg/zi (5-10 mg/kg corp si zi). Retentie de fluide: - numai pentru adulti: insuficienta cardiaca: 250-375 mg/zi timp de doua zile, urmate de o zi pauza ; apoi se va repeta; tensiune premenstruala: o doza unica de 125-375 mg/zi începând cu 5-10 zile înainte de debutul menstruatiei, sau la debutul simptomelor; obezitate : 250-375 mg/zi. Epilepsie: adulti: 250-1000 mg/zi în mai multe doze; copii : 125-750 mg/zi în mai multe doze.

Doza: 250mg
Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 10 compr.; (3 an)

Firma producatoare: TERAPIA SA
EDEREN - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate