ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EMLA I EMLA CREAM CREMA PLASTURE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Anestezia topica a pielii pentru: proceduri cum ar fi: insertia de catetere, punctia venoasa, tratamente injectabile; proceduri chirurgicale superficiale; mucoasa genitala, ex: anterior procedurilor chirurgicale superficiale sau anesteziei prin infiltratie.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la anestezice locale de tip amidic sau la alt component al produsului. Methemoglobinemia congenitala sau idiopatica.

Precautii:
EMLA nu trebuie aplicata pe plagi deschise, deoarece nu exista suficiente informatii legate de absorbtia in aceste conditii. Se recomanda atentie sporita atunci cand se administreaza EMLA pacientilor cu dermatita atopica. in aceste cazuri, poate fi suficienta aplicarea pe o durata de doar 15-30 minute (Vezi Proprietati farmacodinamice). Nu se recomanda aplicarea EMLA pe mucoasa genitala la copii, deoarece nu exista suficiente date legate de absorbtia in aceste conditii. Este necesara o atentie deosebita cand se aplica EMLA in vecinatatea ochilor, deoarece poate produce iritatie corneana. EMLA nu trebuie aplicata pe membrana timpanica in cazul in care exista afectiuni ale acesteia. Testele de laborator pe animale au aratat ca EMLA crema are un efect ototoxic atunci cand se instileaza in urechea medie. Oricum, animalele cu membrana timpanica intacta nu au prezentat nici o tulburare dupa aplicarea de EMLA crema in conductul auditiv extern. Pana cand vor fi disponibile noi date clinice, este contraindicata folosirea EMLA la: copiii sub 3 luni; copiii intre 3-12 luni, aflati in tratament cu agenti methemoglobinizanti (Vezi Efecte secundare).Sarcina si alaptare: Lidocaina si prilocaina traverseaza bariera placentara si pot fi absorbite in tesuturile fetale. Este foarte posibil ca lidocaina si prilocaina sa fi fost folosite de un mare numar de femei insarcinate sau fertile. Nu au fost raportate efecte daunatoare asupra proceselor reproductive umane, ex: cresterea incidentei malformatiilor sau alte efecte negative asupra fatului, directe sau indirecte. Lidocaina si, dupa toate probabilitatile, prilocaina se secreta in laptele matern, dar in cantitati foarte mici, incat, in general, la dozele terapeutice, nu exista riscul afectarii sugarului.

Reactii adverse:
La locul de aplicare pot aparea frecvent reactii locale, precum: paloare, eritem (roseata) si edem . Reactiile sunt tranzitorii si in general usoare. Mai putin frecvent, poate aparea o reactie initiala de usoara arsura sau prurit. Reactiile alergice (in cazurile cele mai severe - soc anafilactic) la anestezicele locale de tip amidic sunt rare. Prilocaina in doze mari poate produce o crestere a nivelului de methemoglobina (a fost raportat un caz de methemoglobinemie, la un copil de 3 luni, aflat in tratament concomitent cu sulfonamide si EMLA crema, in doze peste cele recomandate, pe pielea intacta).

Compozitie:
1g crema EMLA contine lidocaine 25 mg, prilocaina 25 mg.
Un plasture EMLA contine lidocaina 25 mg, prilocaina 25 mg.

Administrare:
Aplicati un strat gros de crema pe piele, sub pansament ocluziv.
Adulti si copii mai mari de 1 an - proceduri minore, ex: tratamente injectabile, punctii venoase si tratamentul chirurgical al leziunilor localizate. Aprox. 1,5 g/10cm2
                                            - proceduri dermatologice pe suprafete mari, ex: grefe de piele. Aprox. 1/2 tub (2 g), timp de minim o ora, maxim 5 ore.
Copii 3-12 luni- aprox. 1,5-2 g/10 cm2, timp de minim 2 ore, maxim 5 ore.Pana la o cantitate totala de 2 g crema, pe o suprafata de maxim 16 cm2. Durata de aplicatie: aprox. 1 ora.
Mucoasa genitala: Adulti - Tratamentul chirurgical al leziunilor localizate, ex: excizia de condiloame genitale (condiloma accuminata). Aplicati aprox. 5-10 g crema EMLA timp de 5-10 minute. Nu este necesar pansament ocluziv. Efectuati procedura imediat dupa aceea.Dupa o perioada mai lunga de timp, efectul anestezic scade.Vezi si Precautii speciale de utilizare. Nu s-au observat cresteri ale nivelului de methemoglobina dupa o durata de aplicare de pana la 4 ore.
Se aplica plasturele pe suprafata dorita. Durata minima de aplicatie: o ora.
Folosirea la copiii intre 3-12 luni: se aplica plasturele pe suprafata dorita. Durata de aplicatie: aproximativ o ora. Pe baza studiilor clinice cu EMLA crema, nu se recomanda aplicarea a mai mult de 2 plasturi EMLA in acelasi timp.









EMLA I EMLA CREAM, CREMA, PLASTURE - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate