ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EPHICILIN 500MG < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul infectiilor bacteriene cauzate de microorganisme sensibile la ampicilina. Infectii ale tractului respirator superior: sinuzite, otite, faringite bacteriene . Penicilina G sau V ramâne tratamentul de electie în caz de amigdalita streptococica.

Daca se foloseste ampicilina, durata tratamentului în infectiile streptococice trebuie sa fie de minim 10 zile. Infectii ale tractului respirator inferior: bronsita acuta sau exacerbari acute ale bronsitei cronice. Infectii ale cailor urinare : cistite , pielonefrite . Infectii digestive: enterite cauzate de Salmonella typhi si paratyphi, Shigella . Se recomanda identificarea, prin antibiograma, a germenului patog

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la beta-lactamine; leucemia limfoida acuta si mononucleoza infectioasa.

Precautii:
Alergia la -lactamine trebuie depistata printr-o prealabila anamneza. Alergia încrucisata cu cefalosporinele este frecventa: 10 - 15 % din cazuri. Prudenta se impune pe durata perioadei neonatale si în general când se administreaza la copii . Se recomanda controlul functiei hepatice , renale si hematologice pe întreaga durata a tratamentului cu ampicilina. În caz de gonoree sau uretrite provocate de gonococi, daca se constata existenta unor leziuni suspectate de a fi provocate de Treponema pallidum, examenul ultramicroscopic este obligatoriu înainte de începerea tratamentului. În continuare se vor efectua lunar testele serologice specifice pentru sifilis timp de cel putin 4 luni. Sarcina si alaptare : Dupa datele actuale, administrarea ampicilinei pe parcursul sarcinii nu produce efecte teratogene. Totusi, administrarea oricarui medicament, ca atare si a ampicilinei se va face cu cea mai mare prudenta. Aceasta se impune si pe durata alaptarii. Se va lua în considerare si posibilitatea aparitiei unei reactii alergice la sugarii hipersensibili la peniciline.

Reactii adverse:
Eritemul numit "din a 5-a zi" se întâlneste la 2 % din pacientii tratati cu aminopeniciline. Incidenta lui este mai ridicata la cei ce sufera de mononucleoza infectioasa sau leucemie limfoida. Reactiile imuno -alergice adevarate manifestate prin rash cutanat si urticarie apar mai putin frecvent si necesita oprirea imediata a tratamentului si evitarea oricarei administrari ulterioare a -lactaminelor. În mod exceptional pot aparea reactii alergice acute de tipul socului anafilactic. Ca si în cazul celorlaltor peniciline sunt posibile urmatoarele manifestari: greturi , varsaturi, diaree , dispepsii, dureri abdominale, aparitia unei glosite sau stomatite . Acestea nu necesita întreruperea tratamentului. Pot surveni suprainfectii cu germeni rezistenti; s-a semnalat si cresterea tranzitorie si moderata a transaminazelor.

Compozitie:
Ampicilina - Capsule continând ampicilina trihidrat echivalent cu 250 mg ampicilina anhidra. Ephicilin - Capsule continând ampicilina trihidrat echivalent cu 500 mg ampicilina anhidra.

Actiune:
Absorbtie: Administrarea orala à jeun a 250 sau 500 mg ampicilina duc la obtinerea unor picuri serice de ± 2 respectiv ± 4 g dupa un interval de 2 ore. Biodisponibilitatea variaza între 30 - 40 %. Absorbtia poate fi diminuata prin ingerarea concomitenta de alimente . Distributie: Legarea de proteinele plasmatice este de aprox. 20 %. Timpul de înjumatatire biologica este cuprins între 1 h si 1 1/2 h. Ampicilina difuzeaza în majoritatea tesuturilor si lichidelor biologice, mai putin lichidul cefalorahidian unde poate atinge concentratii terapeutice doar în cazul meningelui inflamat si la doze ridicate sau prin administrare parenterala. Trece bariera placentara; se regaseste în cantitate mica si în laptele matern. Metabolizare si excretie: Se elimina în principal pe cale urinara. Aproximativ 30 % din doza administrata per os si mai mult de 60 % din cea administrata parenteral este eliminata sub forma activa prin urina în decursul primelor 24 de ore. Un procent scazut este excretat prin bila unde se regaseste în concentratii ridicate. Excretia poate fi retardata în caz de insuficienta renala în functie de gravitatea acesteia.

Administrare:
Doza zilnica se administreaza în 3 - 4 prize (la 6 - 8 ore) cu o jumatate de ora sau o ora înainte de masa. Tratamentul trebuie continuat cel putin 2-3 zile dupa disparitia simptomelor clinice si/sau pâna la obtinerea rezultatului uroculturii sau coproculturii. În caz de insuficienta renala dozele vor fi reduse în functie de clearance -ul creatininei: La pacientii hemodializati, se va administra o doza suplimentara de 500 mg.

Doza: 500mg
Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 6 caps .
Firma producatoare: EUROPHARM SA
EPHICILIN 500mg - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate