ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EPICOCILLIN < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat în tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite ) - chiar în conditiile în care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este în crestere;

infectiile tractului urinar cauzate de E. coli , P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol ; infectii biliare (realizeaza concentratii mari în bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli , Salmonella, Shigella .

Contraindicatii:
Epicocillin este contraindicat în cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala .

Reactii adverse:
Reactii alergice cutanate ( urticarie , maculo-papule); diaree , greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice în cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida .

Compozitie:
Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune:
Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient în tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, E. coli , Proteus mirabilis, Streptococus faecalis, Salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Administrare:
Intramuscular pâna la 3 g/zi, fractionat; intravenos lent în decursul a 3-4 minute sau în perfuzie; intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular în doza de 500 mg/zi; intratecal în meningite în urmatoarele doze: copii pâna la 2 ani: 5-10 mg/zi; copii între 2-10 ani: 10-20 mg/zi; adulti: 20-40 mg/zi.

Doza: 250mg
Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 6 caps .; (3 ani)
Firma producatoare: E.I.P.I.CO.
EPICOCILLIN - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate