ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ESTREVA < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Corectarea carentelor estrogenice datorate insuficientei ovariene primare sau secundare, ( menopauza naturala sau artificiala); tulburari vasomotorii, tulburari trofice genito- urinare (atrofie vulvovaginala, dispareunie, incontinenta urinara) si tulburari psihice (tulburari ale somnului, astenie ) legate de menopauza .

Contraindicatii:
Absolute: Tumori maligne de sân sau uter; tumori hipofizare; hemoragii genitale nediagnosticata; conectivite; porfirii; otospongioze; sarcina (vezi Sarcina si alaptare ). Relative: boli tromboembolice (în curs de evolutie, recente sau cu sechele); tumori benigne de sân si distrofii uterine (hiperplazie, fibrom , endometrioza); galactoree, cresterea nivelului de prolactina; colestaza recurenta sau prurit recidivant în cazul unei sarcini; insuficienta renala ; insuficienta hepatica severa. Experienta clinica de utilizare pe termen lung a estradiolului pe cale cutanata fiind înca limitata se recomanda prudenta în: afectiuni cardiovasculare: valvulopatii, tulburari de coagulare; afectiuni cerebrovasculare; patogenie oculara de origine vasculara.

Precautii:
Un examen medical este necesar înainte si periodic în cursul tratamentului; controlul va avea în vedere în mod deosebit: greutatea, tensiunea arteriala , sânii, uterul. O supraveghere atenta trebuie facuta în cazul pacientilor prezentând epilepsie, astm , antecedente familiale de cancer de sân, tulburari ale functiilor hepatice , hipertensiune arteriala severa. Riscurile de cancer al endometrului si de patologie mamara cresc datorita administrarii prelungite de estrogeni : este deci recomandata asocierea unui progestativ timp de cel putin 12 zile pe luna. Sarcina si alaptare : Contraindicat în mod absolut. În caz de administrare accidentala tratamentul va fi oprit imediat fara o alta masura particulara pentru ca este vorba de o administrare a unui hormon natural iar calea de administrare împiedica obtinerea unui nivel plasmatic ridicat.

Reactii adverse:
Cea mai mare parte a incidentelor grave care sunt mentionate mai jos au fost observate într-un numar redus de cazuri în cazul estrogenilor artificiali si în cazul administrarii pe cale orala. Totusi, ca masura de precautie este recomandabil a se întrerupe tratamentul daca apare unul din fenomenele urmatoare: accident cardiovascular si tromboembolic; icter colestatic; mastopatie benigna sau maligna, tumora uterina (de exemplu cresterea - dezvoltarea unui fibrom ; adenom hepatic : poate favoriza aparitia accidentelor hemoragice intraabdominale; galactoree: la aparitia sa trebuie investigata existenta unui adenom hipofizar. Incidente care apar mai frecvent, dar minore ca importanta, nu împiedica de obicei continuarea tratamentului si conduc la adaptarea posologiei în functie de semnele de supradozare sau de subdozare. Semne de hipoestrogenemie: bufeuri persistente; cefalee banala, migrene; sângerari intermenstruale; uscaciune vaginala. Semne de hiperestrogenemie: greata, tensiune mamara, iritabilitate, edeme ale membrelor inferioare, exacerbare a secretiei glerei cervicale.

Compozitie:
Estradiol anhidru: 100 mg/100 g sau estradiol hemihidratat: 103,25 mg/100 g.

Administrare:
Posologia medie este de 1,5 g gel (1,5 mg estradiol ) pe zi, adica 3 apasari pe dozator, timp de 24-28 zile. Posologia poate varia în functie de necesitati, de o eventuala productie estrogenica reziduala si de particularitatile farmacocinetice individuale. Posologia va fi eventual readaptata dupa 2 sau 3 cicluri de tratament, în functie de simptomatologia clinica; de stiut ca: diminuarea dozei se face în caz de manifestari de hiperestrogenemie ca: tensiune mamara, meteorism abdominopelvin, anxietate, nervozitate, agresivitate. Cresterea dozei se face în caz de manifestari de hipoestrogenemie, cum ar fi persistenta bufeurilor, uscaciune vaginala, cefalee, tulburari ale somnului, astenie , tendinte depresive . Este recomandata asocierea unui progestativ sau a progesteronului oral în timpul ultimelor 12-15 zile de utilizare a gelului cu estradiol . Aplicarea gelului va fi facuta de pacienta însasi, pe pielea curata, de preferinta dupa toaleta, dimineata sau seara, pe abdomen , coapse, brate sau umeri, cu exceptia sâ nilor . Gelul nu trebuie aplicat pe mucoase. Masajul este inutil dar se recomanda un interval de 2 minute înainte de îmbracare.

Doza: 0.1%
Ambalaj: Cutie x 1 flac. x 50g + pompa dozatoare; (5 ani)
Firma producatoare: LAB. THERAMEX
ESTREVA - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate