ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ETA BIOCORTILEN VC SOLUTIE OFTALMOLOGICA < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Conjunctivite acute, subacute, cronice, primavaratice, foliculare si catarale. Blefarite si blefaroconjunctivite. Dacriocistite. Keratite. Kerato-conjunctivite alergice, flictenulare. Kerato-endotelite. Sclerite si episclerite. Oftalmie simpatica. Inflamatii oculare posttraumatice si postoperatorii. Leziuni corneene produse de agenti termici si chimici.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele solutiei oftalmice. Hipertensiune intraoculara. Herpex simplex acut si afectiuni virale ale corneei, kerato -conjunctivite ulcerate (test la fluoresceina "+"). Tuberculoza oculara . Afectiuni micotice oculare. Oftalmii acute purulente, blefarite purulente care pot fi mascate sau agravate de corticoizi. Orjelet . Nu este recomandabila utilizarea sa în keratite herpetice , decât sub un control medical atent. Eta Biocortilen V.C. nu se utilizeaza în caz de glaucom cu unghi închis, diagnosticat sau suspectat.

Precautii:
Înainte de utilizare, asigurati-va ca nici una din conditiile cuprinse la sectiunea "Contraindicatii" nu este prezenta. Presiunea intraoculara trebuie controlata periodic în cazul unei terapii de lunga durata. Asocierea îndelungata cu antibiotice poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament . La femei în timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar în caz de nevoie si sub strict control medical. În keratitele disciforme herpetice , corticosteroizii se utilizeaza cu mare precautie. În afectiunile care produc subtierea corneii sau sclerei, utilizarea topica a steroizilor poate produce perforatii. În cazul ulcerelor corneene în care steroizii au fost utilizati o perioada lunga de timp, pot aparea infectii fungice. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada îndelungata de tratament, se recomanda întreruperea tratamentului si înlocuirea sa cu unul adecvat. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat în doze mari un timp îndelungat. De aceea nu trebuie lasat la îndemâna copiilor . În orice caz nu trebuie administrat la copii sub vârsta de 3 ani. A nu se mai utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse:
Neomicina poate produce reactii alergice cutanate . Recent, procentul pacientilor alergici la Neomicina a crescut. Pot aparea reactii alergice încrucisate în caz de utilizare concomitenta a unor antibiotice ca: Kanamicina, Paromomicina, Streptomicina si Gentamicina.

Compozitie:
Principii active: Dexametazona sodiu fosfat: 0,150 g; Neomicina sulfat echivalentul a: 0,500 g; Neomicina: 0,320 g; Gramicidin: 0,005 g; Tetrahidrozolina HCI: 0,100 g. Excipienti: Borax: 0,800 g; Clorura de sodiu: 0,600 g; Polisorbat 80: 0,100 g; Alcool : 0,400 ml ; Tiomersal de sodiu: 0,010 g; Apa distilata pâna la: 100,000 ml .

Actiune:
Inflamatia poate fi foarte daunatoare pentru ochi, afectând activitatea vizuala si de aceea cel mai important obiectiv în tratamentul afectiunilor segmentului anterior al ochiului este prevenirea unei hiper -reactii produsa de stimuli inflamatori de etiologie diferita: traumatici, alergici sau infectiosi. Daca inflamatia oculara este de origine bacteriana este necesar sa se asocieze medicatiei antiinflamatorii si o terapie antibacteriana . Dexametazona (16-alfa-metil-9-alfa-F-prednisolon) este mai eficienta decât Cortizonul si Hidrocortizonul în terapia antiinflamatorie oculara . Este un derivat de Prednisolon, si datorita activitatii sale are un efect antiinflamator constant si o baza larga de actiune chiar si la doze foarte mici. Dexametazona sodiu fosfat este hidrosolubila, si de aceea la nivelul ochiului are o difuzibilitate foarte mare , cu efecte imediate. Eta Biocortilen V.C. combina activitatea antibacteriana a asociatiei Neomicina-Gramicidin, antibiotice foarte eficiente în infectiile oculare, cu cea antiinflamatorie a Dexametazonei. În afara de aceasta, Eta Biocortilen V.C. mai contine un vasoconstrictor, un derivat nou de Imidazol, 2-(1,2,3,4-tetrahidro-1-naftil)-2-hidroclorura de imidazol.

Administrare:
Se instileaza 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi dupa sfatul medicului.
ETA BIOCORTILEN VC, solutie oftalmologica - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate