ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ETINILESTRADIOL COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Hipogonadism la femeie, tulburarile de menopauza, vulvovaginita fetitelor.

Contraindicatii:
Cancerul de san, cancerul de col uterin (neoplasmele estrogenodependente) cunoscute sau suspectate, mastita recurenta, fibroamele uterine, endometrioza, sangerarile uterine nediagnosticate, tumorile hipofizare, tromboflebitele sau bolile trombembolice active, antecedentele de tromboza sau embolii asociate tratamentului estrogenic, hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, valvulopatiile, accidentele cerebro-vasculare, tulburarile oculare de natura vasculara, bolile hepatice grave sau recente. Cefaleea intensa, tulburarile de vedere care survin in timpul tratamentului impun oprirea acestuia.

Precautii:
Prudenta in prezenta tumorilor benigne de san, hiperplaziei si fibromului uterin, la bolnavele cu stari depresive in antecedente, icter in cursul unor sarcini anterioare, afectiuni hepatice, boli osoase metabolice cu hipercalcemie, diabet, hiperlipidemii, obezitate, porfirie, galactoree, anemii, insuficienta renala, insuficienta cardiaca, boli de colagen, epilepsie, migrena, otoscleroza, la tinerele in crestere si in timpul alaptarii. Se recomanda intreruperea estrogenilor cu 4-6 saptamani inaintea interventilor chirurgicale sau a perioadelor de imobilizare prelungita (risc de tromboembolii).Sarcina si alaptare: Nu se va administra in timpul sarcinii, se va evita administrarea in alaptare.

Reactii adverse:
Uneori produce greata, voma, dureri abdominale, sangerari uterine, dismenoree, sindrom de tip premenstrual, amenoree, tumefactia dureroasa a sanilor, cloasma si melasma, modificari ale libidoului, favorizeaza candidoza vaginala, cefalee, ameteli, retentie hidrosalina, eruptii cutanate diverse, foarte rar icter colestatic. Tratamentul estrogenic prelungit cu doze mari, mareste probabil riscul de cancer endometrial si, posibil, riscul de cancer la san (la femeile in menopauza); s-au semnalat cazuri de carcinom vaginal la fete ale caror mame au primit dietilstilbestrol in timpul sarcinii; se apreciaza ca frecventa hepatoamelor este ceva mai mare la femeile tratate cu estrogeni (relatia cauzala nu a fost dovedita). Estrogenii cresc riscul afectiunilor tromboembolice, pot provoca hipertensiune arteriala (in menopauza), favorizeaza calculoza biliara (in postmenopauza), diminueaza uneori toleranta la glucoza, pot creste trigliceridele si colesterolul din sange, pot provoca hipercalcemie marcata.

Compozitie:
1 comprimat contine 0,02 mg sau 0,05 mg etinilestradiol.

Actiune:
Estrogen semisintetic eficace pe cale orala, mai activ ca estradiolul.

Administrare:
Oral - Hipogonadism la femeie 1-2 comprimate a 0,05 mg/zi, ciclic (primele 2 saptamani ale ciclului, completand in ultimele 2 saptamani cu un progestativ);
       - tulburarile de menopauza 0,05 mg/zi, 2 luni, apoi 0,01-0,02 mg/zi, 20 zile in fiecare luna, asociind eventual un progestativ in cele 10 zile de pauza (se foloseste doza minima activa, se evita prelungirea nejustificata a tratamentului);
       -  vulvovaginita fetitelor 0,01 mg o data la 2 zile, timp de 10 zile.

ETINILESTRADIOL, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate