ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FAMODIN 20 < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul afectiunilor gastrointestinale în care hiper -aciditatea reprezinta o disfunctie majora: ulcer duodenal , ulcer gas- tric benign, esofagita de reflux, sindrom Zollinger-Ellison, profilaxia ulcerelor recurente.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la famotidina ; tulburari gastro- intestinale minore.

Precautii:
Înaintea instituirii tratamentului cu famotidina trebuie exclusa natura maligna a ulcerelor gastrice deoarece tratamentul cu famotidina poate masca simptomele si diagnosticarea corecta. La pacientii cu insuficienta renala dozele se reduc în functie de severitatea afectiunii sau se maresc intervalele de administrare. Administrarea famotidinei la femei însarcinate si care alapteaza se va face numai în cazuri strict necesare si cu masuri de precautie întrucât nu exista studii adecvate si controlate privind administrarea în aceste cazuri.

Reactii adverse:
În general este bine tolerata; incidenta reactiilor adverse semnalate este scazuta, acestea fiind usoare si trecatoare. Rar s-au semnalat: tulburari gastrointestinale : diaree , constipatie , gura uscata, anorexie, greata (mai rar); tulburari SNC: dureri de cap, ameteala; eruptii cutanate .

Compozitie:
Comprimate filmate continând 20 mg, respectiv 40 mg famotidina, excipienti q. s

Actiune:
Antagonist al receptorilor H2, relativ nou, puternic activ si cu durata lunga de actiune realizata printr-un mecanism specific, competitiv si selectiv. Inhiba secretia acida gastrica bazala, nocturna si stimulata de hrana si pentagastrina reducând totodata secretia de pepsina. O doza orala unica de 20 mg sau 40 mg, administrata seara, inhiba secretia acida gastrica cu 86% respectiv 94%; o doza egala administrata dimineata, inhiba secretia dupa micul dejun cu 76% respectiv 84%. Actiunea marcata si durata lunga de actiune se obtin prin administrarea de doze mici la intervale mari de timp, ca doze divizate, (de 2 ori/zi) sau doze unice (o data/zi, seara înainte de culcare) ceea ce conduce la o eficacitate cu indice terapeutic ridicat.

Administrare:
Tratamentul se individualizeaza; daca nu este indicat altfel se recomanda astfel: ulcer duodenal acut: 40 mg/zi, seara înainte de culcare, timp de 4-8 saptamâni. Durata poate fi scurtata daca se constata endoscopic vindecarea; ulcer gastric benign: 40 mg/zi, seara înainte de culcare, 6-8 saptamâni. Durata poate fi de asemenea scurtata daca se constata endoscopic vindecarea; profilaxia ulcerului duodenal recurent: 20 mg/zi, seara înainte de culcare, timp de 6 luni; esofagita de reflux: 20-40 mg ´ 2/zi, timp de 6-12 saptamâni; sindrom Zollinger-Ellison: doza initiala: 20 mg ´ 4/zi, la intervale de 6 ore; aceasta doza poate fi crescuta în functie de raspunsul clinic al pacientului: uzual 40 mg ´ 4/zi pâna la 480 mg/zi, timp de 1 an. La pacientii care au primit deja un alt anti H2 doza initiala poate fi superioara celei recomandate; la pacientii cu insuficienta renala (clearance -ul creatininei mai mic de 10 ml /min) se recomanda reducerea dozelor uzuale sau marirea intervalelor de administrare: 20 mg/zi sau 40 mg/zi la 1-4 zile; tratamentul la copii este foarte limitat, necesitând ajustarea dozelor la greutatea corporala si functia renala

Doza: 20mg
Ambalaj: Cutie x 3 blist. x 10 compr.film.; (3 ani)
Firma producatoare: AC HELCOR SRL
FAMODIN 20 - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate