Indicatii:
Farconcil este indicat in tratamentul infectiilor cu bacterii grampozitive si negative sensibile: infectii ale tractului respirator superior, cum ar fi: amigdalite, faringite, laringite, bronsite, in bron-hopneumonii si pneumonii; infectii tegumentare si ale tesuturilor moi: celulite, erizipel, piodermite si tratamentul ranilor infectate sau a plagilor postoperatorii; infectii ale tractului genitourinar: pielonefrite, cistite, urerite si gonoree acuta necomplicata; febra tifoida rezistenta la cloramfenicol.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la penicilina.
Precautii:
Ca si alte peniciline, trebuie utilizat in sarcina numai in cazuri stricte.
Reactii adverse:
Rareori apar tulburari gastrointestinale. Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi eruptii cutanate sau urticarie, dar dispar la intreruperea tratamentului.
Actiune:
Farconcil (amoxicilina trihidrat) este o penicilina semi-sintetica, cu activitate bactericida impotriva unui spectru larg de germeni patogeni grampozitivi si gramnegativi. Structura chimica este: 6-[D(-)--amino-p-hidroxifenilacetamido] acid penicilanic trihidrat.
Administrare:
Formele de Farconcil cu administrare orala (suspensii, picaturi) sunt foarte eficiente si bine tolerate de catre toti pacientii: nou-nascuti, copii, adulti. Are avantajul de a fi mai bine absorbita comparativ cu ampicilina.
Adulti - 250 - 500 mg la fiecare 8 ore.
Nou-nascuti si copii - 20 - 40 mg/kg/zi in doze divizate la interval de 8 ore.
Doza de Farconcil trebuie stabilita in functie de severitatea afectiunii sau dupa prescriptia medicului. Pentru infectii foarte severe sunt necesare doze zilnice pana la 3 g.