ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FENITOIN COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Epilepsie majora, crize focale corticale si unele cazuri de epilepsie psihomotorie; migrena, nevralgie de trigemen si gloso-faringian, alte algii rezistente la analgezicele obisnuite; aritmii digitalice, tahicardii paroxistice, boala Bouveret.

Contraindicatii:
Alergie sau intoleranta la fenitoina, leucopenie si anemie marcata, bloc atrio-ventricular de gradul II si III; prudenta la hepatici, renali, in insuficienta cardiaca, in insuficienta respiratorie, la bolnavii cu accidente cerebro-vasculare in antecedente, la cei care primesc hormoni tiroidieni; se evita sau prudenta in primul trimestru de sarcina. Prudenta si doze mici cand se asociaza cu anticoagulante cumarinice, disulfiram, izoniazida, cloramfenicol, sultiam, fenilbutazona, etosuximid, trimetadiona, metilfenidat, acid acetilsalicilic (cresc nivelul plasmatic al fenitoinei cu risc sporit de reactii toxice); asocierea cu IMAO si toxicele hematopoietice este contraindicata; poate diminua eficacitatea digitoxinei, hidrocortizonului si asociatiilor estro-progestative.

Reactii adverse:
Anorexie, greata, voma, epigastralgii, gingivita hipertrofica, hirsutism si acnee (la femei tinere), eruptii alergice, foarte rar sindroame de tip colagenoza, Stevens-Johnson, lupus eritematos diseminat, icter colestatic, necroza hepatica, hiper-glicemie, osteomalacie (prin deficit de vitamina D), hemoragii la nou-nascut (prin deficit de vitamina K), leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, anemie aplastica sau megaloblastica (prin deficit de acid folic), limfadenopatie. Oprirea brusca a tratamentului la epileptici poate declansa o stare de rau epileptic. Supradozarea provoaca agitatie sau somnolenta, cefalee, vertij, nistagmus, diplopie. in general, reactiile adverse sunt frecvente, uneori grave; este necesar controlul hematologic periodic.

Actiune:
Anticonvulsivant-antiepileptic; antimigrenos, analgezic; antiaritmic cardiac, poate suprima focarele de automatism ectopic si procesul de reintrare, fara sa deprime conducerea atrio-ventriculara.

Compozitie:
1 comprimat contine 100 mg difenilhidantoina.

Administrare:
In epilepsie - adulti: initial 100 mg de 2 ori/zi, se creste progresiv, in functie de starea clinica, doza eficace obisnuita fiind de 200-400 mg/zi (intr-o singura priza pe nemancate, iar in caz de iritatie gastrica, in 2 prize, dupa mese); 
                 - copii: 3-10 mg/kg corp/zi, sau 50-200 mg/zi, dupa varsta.
Pentru tratamentul nevralgiilor - 100 mg de 3-4 ori/zi.
Ca antiaritmic - doza de intretinere este de 100 mg/zi de 3-4 ori.









FENITOIN, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate