ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FERRUM HAUSMANN < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul carentei de fier si a anemiei feriprive (carenta manifesta); profilaxia carentei de fier în timpul sarcinii.

Contraindicatii:
Cazuri de supra încarcare cu fier (ex. hemocro- matoza , hemosideroza) sau tulburari în metabolismul fierului (anemia saturnina, anemia sidero-acrestica, talasemia) si anemiile care nu sunt cauzate de carente de fier (ex. anemia hemolitica).

Precautii:
Informatie pentru diabetici : 0,04 unitati de pâine/ml sirop . În cazul anemiilor datorate infectiilor sau afectiunilor maligne, fierul substituit este stocat în sistemul reticulo-endotelial, din care este mobilizat si utilizat numai dupa vindecarea afectiunii primare. Sarcina si alaptare : Studiile de reproducere pe animale nu au aratat ca ar exista riscuri pentru foetus . Studiile controlate la femeile însarcinate dupa primul trimestru de sarcina nu au aratat nici un efect nedorit la mama sau la nou-nascut. Nu exista dovezi referitoare la existenta vreunui risc în timpul primului trimestru de sarcina si este putin probabil sa apara unele influente negative asupra fatului. Laptele matern contine în mod normal fier legat sub forma de lactoferina . Nu se stie cât din fierul din complex trece în lapte. Este putin probabil ca administrarea siropului Ferrum Hausmann sa cau-zeze efecte nedorite la copilul alaptat. În timpul sarcinii si alaptarii se poate administra Ferrum Hausmann sirop , la recomandarea medicului. Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Nu exista.

Reactii adverse:
Ocazional, pot aparea iritatii gastrice, senzatie de plenitudine gastrica, presiune în regiunea epigastrica, greata, constipatie sau diaree . O coloratie în negru a fecalelor nu are semnificatie clinica.

Compozitie:
1 ml de sirop contine 10 mg fier sub forma de complex polimaltozat de hidroxid de fier (III).

Actiune:
Antianemica.

Administrare:
Carenta manifesta de fier Carenta latenta de fier Profilaxie Copii pâna la 1 an -5 ml /zi (25-50 mg fier ) - - Copii între 1-12 ani 5-10 ml /zi (50-100 mg fier ) 5 ml /zi (25-50 mg fier ) - Copii peste 12 ani, adulti, mame care alapteaza 10-30 ml /zi (100-300 mg fier ) 5-10 ml /zi (50-100 mg fier ) - Femei însarcinate 20-30 ml /zi (200-300 mg fier ) 10 ml /zi (100 mg fier ) 5-10 ml /zi (50-100 mg fier ) Datorita dozelor mici, aceste indicatii pot fi tratate numai cu Ferrum Hausmann picaturi. Doza zilnica poate fi administrata o singura data, în timpul mesei sau imediat dupa masa. Capacul flaconului ser -veste pentru o administrare exacta a dozei. Doza si durata tratamentului depind de gradul carentei de fier . În cazul carentelor de fier manifeste ( anemie feripriva ) tratamentul dureaza între 3-5 luni, pâna la normalizarea valorilor hemoglobinei. Dupa aceea tratamentul poate fi continuat câteva saptamâni cu doze corespunzatoare celor descrise pentru carentele latente de fier pâna la refacerea depozitelor de fier . În cazul carentelor latente de fier tratamentul dureaza 1-2 luni. În cazul unor valori ale hemoglobinei mai mici de 90 g/l se pot utiliza preparatele parenterale de fier (ferrum Hausmann fiole i.m. sau Venofer fiole i.v. cu un efect mai rapid).

Doza: 10mg/ml
Ambalaj: Cutie x 1 flacon + dozator x 150ml ; (5 ani)
Firma producatoare: LAB. HAUSMANN
FERRUM HAUSMANN - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate