ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FIER POLIMALTOZAT < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: În general anemiile microcitare hipocrome de diferite cauze (hemoragii, donari de sânge prea frecvente, sarcina, helmintiaze s.a.), ce nu pot fi corectate prin aportul peroral de fier din cauza unor deficiente de absorbtie (steatoree idiopatica sau alte sindroame de malabsorbtie ),

a intolerantei digestive, a epuizarii depozitelor de fier (sângerari cronice) sau a refuzului pacientilor ( copii , bolnavi psihici sau senili ) de a ingera preparate de fier . Se recomanda în special la persoanele cu vene greu accesibile sau sclerozate ( copii , femei, batrâni).

Contraindicatii:
Hemocromatoza, anemii hemolitice, anemii infectioase sau neoplazice fara carenta martiala.

Reactii adverse:
Rareori greata, colici abdominale, diaree , cefalee (prin sensibilzare sau ca efect toxic în caz de depasire a capacitatii serice de saturare). Local se poate produce pigmentarea regiunii datorita, probabil, formarii unui precipitat si care dispare în câteva saptamâni.

Compozitie:
Fiole continând fier polimaltozat 100 mg/2 ml, în forma de ferihidroxid polimaltozat în solutie 5%.

Actiune:
Ajuns rapid în sângele din tesuturi, complexul se scindeaza în maltoza si hidroxid feric, ce se depozi- teaza ca feritina în tesutul reticuloendotelial , în special în ficat , de unde ajunge în maduva hematogena a oaselor si este încorporat în hemoglobina reticulocitelor. Unul din avantajele administrarii paren-terale a fierului feric îl constituie absenta (raritatea) fenomenelor di-gestive nedorite, obisnuite dupa tratamentul per os.

Administrare:
Doza totala necesara pentru corectarea anemiei într-un caz concret, se calculeaza din formula ur- matoare : greutatea corporala în kg ´ deficitul de hemoglobina (100% minus concentratia actuala a Hb) ´ 0,66 / 50. Valoarea obtinuta se împarte la 2 si astfel se stabileste numarul de fiole necesare. Se injecteaza câte o fiola la 2 zile sau câte 2 fiole de 2 ori pe saptamâna pâna la atingerea dozei totale calculate. Se recomanda determinarea nivelului Hb la interval de aproximativ 5 zile. Într-o singura injectie nu se va depasi doza de 1/4 de fiola la sugari sub 5 kg si 1/2 de fiola la cei de 5-10 kg. Injectarea preparatului se face strict intramuscular în triunghiul supero-extern al cadranului fesier (în cvadriceps la sugari si copii mici), deplasând pielea înainte de a introduce acul, astfel încât dupa retragerea lui orificiul respectiv sa fie acoperit de piele intacta, evitând refularea solutiei (injectie “în z”).

Doza: 50mg/ml -2ml
Ambalaj: Cutie x 5 fiole x 2ml
Firma producatoare: SICOMED SA
FIER POLIMALTOZAT - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate