ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLAXEDIL FIOLE < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Ca adjuvant al anesteziei, in interventiile abdomino-pelviene, toracice si pulmonare, atunci cand este necesara comple-tarea relaxarii musculare; pentru impiedicarea spasmelor musculare, in vederea reducerii fracturilor insotite de contractura antalgica importanta sau a examenelor endoscopice; pentru combaterea con-vulsiilor in tetanos si pentru prevenirea accidentelor consecutive convulsoterapiei.

Contraindicatii:
Miastenie grava, alergie la iod; prudenta si doze mai mici in conditii de hipovolemie, hipokaliemie, in insuficienta re-nala, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, in prezenta tahicar-diei si hipertensiunii arteriale. Unele anestezice generale (eter, halotan, ciclopropan) actioneaza sinergic (se reduce doza de curarizant); se va evita aplicarea de antibiotice aminozidice pe peritoneu la bolnavii curarizati (pot precipita apneea); prudenta sau se evita asocierea cu polimixina, lincomicina, amfotericina, chinidina, furosemid si acid etacrinic (potenteaza actiunea curarizanta).

Reactii adverse:
Supradozarea provoaca apnee - nu se foloseste decat avand la dispozitie aparatura pentru asistarea respiratiei si neostigmina (actioneaza ca antidot); poate provoca tahicardie si cresterea presiunii arteriale; rareori hipotensiune arteriala, bronhospasm, eritem cutanat; reactii alergice la iod.

Compozitie:
Fiole a 2 ml continand galamina trietil-iodura 80 mg ; flacon multidoze a 10 ml continand galamina trietiliodura 400 mg.

Actiune:
Curarizant antidepolarizant; efectul debuteaza in 1-2 minute, este maxim la 3-5 minute de la injectarea intra-venoasa si dureaza 20-30 minute.

Administrare:
in chirurgie, la adulti 40-80 mg (1-2 ml) intravenos, se poate repeta, dupa nevoie, cate 20-40 mg; la copii 0,5-1 mg/kg corp (uneori sunt necesare 1,5 mg/kg corp). in tetanos, la adulti, 20-40 mg intramuscular.
FLAXEDIL, FIOLE - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate