ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLEXEN FIOLE I M < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente


ketoprofenum

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al predispozitiilor la episoade dureroase acute din cursul afectiunilor inflamatorii ale sistemului osteo-muscular.
Contraindicatii: Hipersensibilitate la Ketoprofen. Ketoprofenul interfereaza cu sinteza prostaglandinelor si a intermediarilor lor importanti, care participa la functiile fiziologice. Asadar medicamentul necesita precautii speciale sau se impune excluderea utilizarii lui in cazurile in care bolnavii prezinta una din urmatoarele stari: stari de hipoirigare a rinichilor, maladii renale, insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, hepatite severe, varsta avansata. In afara de acestea, medicamentul este contraindicat in cursul terapiei diuretice intensive, in gastrite, in ulcerul peptic, in leucopenie, la subiectii cu predispozitie la hemoragii si diateza hemoragica (neutropenie), in cursul tratamentelor cu anticoagulante, deoarece le potenteaza actiunea. Exista posibilitatea de hipersensibilitate incrucisata cu acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Prin urmare, ketoprofenul nu trebuie administrat bolnavilor la care acidul acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii au provo-cat simptome de astm, rinite, urticarie.

Precautii

Acest medicament nu este un simplu antialgic, ci reclama a fi utilizat sub un strict control medical. In afara de aceasta, odata depasit episodul dureros acut, este prudent sa se treaca la utilizarea preparatelor de uz neparenteral, care oferind pur si simplu aceleasi efecte colaterale, pot intr-o masura mult mai redusa sa produca reactii grave. Eventuala utilizare a medica-mentului pentru o perioada de tratament prelungita este permisa numai in unitati spitalicesti. N.B.: solutia trebuie sa fie utilizata imediat si nu trebuie injectata intravenos.
Sarcina si alaptare: Utilizarea medicamentului in apropierea nas-terii determina intarzierea acesteia; in afara de aceasta medicamentul poate provoca, daca este administrat in aceasta perioada, alterari ale hemodinamicii la nivelul micii circulatii a fatului pe cale sa se nasca, cu consecinte grave respiratorii. De aceea, utilizarea medicamentului nu este recomandabila in perioada de sarcina si alaptare sau in copilarie.
Interactiuni medicamentoase: Prin interactiunea cu metabolismul acidului arahidonic, medicamentul poate determina la astmatici si la subiectii predispusi, crize bronhospastice, soc si fenomene alergice. Deoarece legatura proteica a ketoprofenului este de tip inalt, poate fi necesara reducerea dozelor de anticoagulante, de difenilhidantoina sau de sulfamidice, care ar trebui sa fie administrate concomitent.

Reactii adverse:

Ca si in cazul altor antiinflamatorii nesteroidiene, se pot intalni tulburari de obicei trecatoare ale tractului gastro-intestinal ca gastralgii, greata, varsaturi, diaree si flatulenta. In special la utilizarea supozitoarelor se pot manifesta tulburari locale (usturimi, arsuri) si diminuarea consistentei scaunului. Numai in mod exceptional au fost semnalate hemoragii gastrointestinale, disurie trecatoare, astenie, cefalee, senzatie de ameteala si exantem cutanat.

Compozitie:

Fiole injectabile de 100 mg. Fiecare fiola de liofilizat contine: Ketoprofen 100 mg (sub forma de sare sodica, 108 mg). Excipienti: Glicocol 85 mg. Fiecare fiola de solvent contine: Alcool benzilic 0,0625 ml, apa pentru preparate injectabile 2,5 ml.

Actiune:

Ketoprofenul, principiul activ al gamei de produse Flexen este un compus nesteroidian, derivat din benzofenona, inzes-trat cu activitate antiinflamatorie, analgezica, antireumatica si antipiretica. Activitatea farmacologica a ketoprofenului poate fi atribuita diverselor mecanisme de actiune: stabilizarea membranei lisoso-male; inhibarea sintezei prostaglandinelor; activitate antibradi-chininica; activitate antiagreganta neutropenica. Ketoprofenul este, practic, lipsit de efecte asupra sistemelor cardiovascular, respirator si neurovegetativ. Nu poseda nici o actiune psihotropa, nici proprietati spasmolitice, antihistaminice sau antiserotoninice. Nu modifica colereza si diureza. Are drept caracteristici principale rapiditatea de acti-une, tolerabilitatea buna generala si posibilitatea de a fi utilizat in tratamente prelungite in afectiunile inflamatorii ale sistemului osteo-muscular. De asemenea, tolerabilitatea gastrointestinala evaluata la animale de experienta s-a dovedit mai buna decat a altor antiinfla-matoare nesteroidiene (ex: indometacin). Caracteristicile farmaco-cinetice ale ketoprofenului, evaluate la subiectii sanatosi dupa administrare orala, rectala si intramusculara s-au dovedit similare pentru primele doua cai de administrare, aratand un volum de distributie egal cu 10 - 15% din greutatea corporala. Ketoprofenul este absorbit rapid dupa administrare orala (varful plasmatic intre 0,5 si 2 ore); 90% din doza administrata este eliminata in decurs de 24 de ore, cea mai mare parte fiind eliminata dupa circa 6 ore de la ingestie. Este interesant de evidentiat faptul ca Flexen atinge concentratii in lichidul sinovial mai mici decat cele hematice, dar cu mult mai persistente, capabile sa poata prelungi efectul medicamentului asupra componentei dureroase articulare. Concentratia medie a ketoprofenului in plasma atinge valori cuprinse intre 0,45 si 5,62 (g/ml dupa administrarea unei doze de 50 mg de 4 ori pe zi.

Mod de administrare:

Fiole pentru administrare intra-musculara de 100 mg: 1-2 fiole pe zi. Utilizarea Flexen i.m. este rezervata numai bolnavilor adulti. In tratamentul bolnavilor varst-nici, posologia trebuie stabilita cu atentie de catre medic, care va tre-bui sa evalueze o eventuala reducere a dozelor mai sus mentionate.
Supradozare: Nu se cunosc efecte ale supradozarii ketoprofenului.
Precautii: Injectarea medicamentului trebuie efectuata conform normelor de sterilizare asepsie si antisepsie.









FLEXEN FIOLE I.M. - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate