ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLEXEN < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: Afectiuni reumatice, inflamatorii si dureroase de diferite origini: osteoartroze cu localizare diversa; spondilite anchilozante; guta acuta; artrite reumatoide; bursite;

tendinite; sinovite; capsulite; sciatalgie ; radiculite; mialgii; contuzii ; entorse ; luxatii ; rupturi mus- culare ; flebite; tromboflebite superficiale; limfangite.

Contraindicatii:
Ulcer peptic în faza activa, anamneza de ulcer peptic recurent, dispepsie cronica, gastrite , insuficienta renala seve-ra, leucopenie si neutropenie, tulburari grave de hemocoagulare. Hipersensibilitate la ketoprofen . Exista posibilitatea de hipersensi- bilitate încrucisata cu acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Prin urmare, ketoprofenul nu trebuie administrat bolnavilor la care acidul acetilsalicilic sau alte medica-mente antiinflamatorii au provocat simptome de astm , rinite , urtica -rie. Supozitoarele nu trebuie administrate bolnavilor cu tulburari hemoroidale sau celor afectati recent de proctite.

Precautii:
Utilizarea prelungita a gelului poate determina fenomene de sensibilizare . În astfel de situatii este recomandata întreruperea tratamentului. Utilizarea ketoprofenului la bolnavii cu astm bronsic sau cu diateza alergica poate induce o criza astma - tica . La bolnavii cu afectiuni renale administrarea ketoprofenului se va face cu atentie, având în vedere eliminarea predominent renala a medicamentului. Sarcina si alaptare : Administrarea ketoprofenului, chiar daca expe -rimental nu s-a observat o toxicitate embriofetala pentru posologii comparabile cu cele recomandate în utilizarea clinica, nu este reco-mandabila în perioada sarcinii, alaptarii si în copilarie. Efecte asupra capacitatii de conducere sau asupra utilizarii ma-sinilor: Necunoscute.

Reactii adverse:
Ca si în cazul altor antiinflamatorii nesteroidiene, se pot întâlni tulburari de obicei trecatoare ale tractului gastro-intestinal ca gastralgii, greata, varsaturi, diaree si flatulenta . În spe-cial la utilizarea supozitoarelor se pot manifesta tulburari locale (usturimi, arsuri ) si diminuarea consistentei scaunului. Numai în mod exceptional, au fost semnalate hemoragii gastrointestinale , disurie trecatoare, astenie , cefalee, senzatie de ameteala si exantem cutanat .

Compozitie:
100 mg. Fiecare supozitor contine: Ketoprofen 100 mg. Excipienti: acid silicic 50 mg, gliceride semisintetice 1,85 mg.

Actiune:
Ketoprofenul, principiul activ al gamei de produse Flexen este un compus nesteroidian, derivat din benzofenona, înzestrat cu activitate antiinflamatorie, analgezica, antireumatica si antipiretica. Ketoprofenul este, practic, lipsit de efecte asupra sistemelor cardio -vascular, respirator si neurovegetativ. Nu poseda nici o actiune psi-hotropa, nici proprietati spasmolitice, antihistaminice sau antisero-toninice. Nu modifica colereza si diureza . Are drept caracteristici principale rapiditatea de actiune, tolerabilitatea buna generala si posibilitatea de a fi utilizat în tratamente prelungite în afectiuni reumatice si cronice. De asemenea, tolerabilitatea gastrointestinala evaluata la animale de experienta s-a dovedit mai buna decât a altor antiinflamatoare nesteroidiene (ex: indometacin ). Caracteristicile farmacocinetice ale ketoprofenului evaluate la subiectii sanatosi dupa administrare orala, rectala si intramusculara s-au dovedit similare pentru primele doua cai de administrare, aratând un volum de distributie egal cu 10 - 15% din greutatea corporala. Ketoprofenul este absorbit rapid dupa administrare orala (vârful plasmatic între 0,5 si 2 ore); 90% din doza administrata este eliminata în decurs de 24 de ore, cea mai mare parte fiind eliminata dupa circa 6 ore de la ingestie. Concentratia medie a ketoprofenului în plasma atinge valori cuprinse între 0,45 si 6,62 (g/ml dupa administrarea unei doze de 50 mg de 4 ori pe zi.

Administrare:
Capsule: 2 capsule de 2-3 ori pe zi de preferinta dupa mesele principale. Supozitoare: 1-2 supozitoare pe zi. Gel: 2-3 aplicari zilnice pe locul dureros. În cazul bolnavilor vârstnici, posologia trebuie atent stabilita de catre medic, care va recomanda o eventuala reducere a dozelor mai sus mentionate.


Producator: Lifepharma - ITALPHARMACOGROUP
FLEXEN - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate