ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLUARIX 1999 2000 SUSP INJ < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Profilaxia antigripala in special a subiectilor cu risc crescut de contractare a complicatiilor gripei. Categoriile specifice de subiecti sunt determinate pe baza politicilor nationale de imunizare.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la proteinele din oua sau de gaina sau la orice alt component al vaccinului. Vaccinarea trebuie amanata la subiectii care sufera de afectiuni febrile acute severe.

Precautii:
Ca si in cazul altor vaccinuri injectabile, un tratament medical adecvat trebuie sa fie intotdeauna la indemana pentru rarele cazuri de reactii anafilactice induse de administrarea vaccinului. Fluarix 1999-2000 nu trebuie in nici un caz administrat intravascular. Raspunsul in anticorpi la pacientii cu imunosupresie endogena sau indusa iatrogenic poate fi insuficient. Vaccinul contine reziduuri de gentamicina, fata de care se pot produce reactii de hipersensibilitate. Sarcina si alaptare: Nu exista date relevante la animalele de laborator. La om, pana in prezent, datele infirma riscurile teratogene si fetotoxice. La femeile cu risc crescut si insarcinate, posibilul risc al inducerii infectiei trebuie sa primeze fata de riscurile ipotetice ale vaccinarii. Fluarix 1999-2000 poate fi administrat in timpul alaptarii. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje: Este improbabil ca vaccinul sa produca efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje.

Reactii adverse:
Cele mai frecvente reactii sunt: Reactii locale: eritem, tumefactie, durere, echimoza, induratie. Reactii sistemice: febra, indispozitie, frisoane, oboseala, cefalee, transpiratii, mialgii, artralgii. Aceste reactii dispar de obicei in 1-2 zile, fara tratament. Rar remarcate: nevralgie, parestezie, convulsii, trombocitopenie tranzitorie. Au fost raportate si reactii alergice, ducand in unele cazuri la soc. in foarte rare cazuri au fost raportate vasculite cu implicare renala tranzitorie. Rar observate au fost tulburarile neurologice, cum sunt encefalomielita, nevrita si sindromul Guillan-Barr. Nu a fost raportat un risc crescut al sindromului Guillan-Barr in cazul vaccinurilor gripale aflate in uzul curent.

Compozitie:
Fluarix 1999-2000 este un vaccin gripal preparat prin cultivare pe oua embrionate, purificat, inactivat cu formaldehida, fragmentat cu deoxicolat de sodiu. Pentru sezonul 1999-2000, vaccinul contine antigene echivalente cu*: Tulpina similara lui A/Sydney/5/97 (H3N2) Varianta A/Sydney/5/97 (IVR-108) 15 mg hemaglutinina Tulpina similara lui A/Beijing/262/95 (H1N1) Varianta A/Beijing/262/95 (X-127) 15 mg hemaglutinina Tulpina similara lui B/Beijing/184/93 Varianta B/Yamanashi/166/98 15 mg hemaglutinina Compozitia antigenica si tulpinile pentru sezonul gripal 1999-2000 din Emisfera Nordica au fost determinate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Comisia Comunitatii Europene. Volumul unei doze de vaccin este de 0,5 ml.

Actiune:
Vaccin gripal (virion inactivat, fragmentat).

Administrare:
Pentru adulti si copii incepand cu varsta de 36 de luni: o doza de 0,5ml. Pentru copiii cu varsta intre 6-35 luni: 0,25 ml. Pentru copiii care nu au prezentat infectii in antecedente sau nu au mai fost vaccinati antigripal, se recomanda o a doua doza dupa cel putin 4 saptamani. Intramuscular sau subcutanat profund.
FLUARIX 1999, 2000, SUSP. INJ. - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate