ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HALOPERIDOL FIOLE < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente
Indicatii: Agitatie psihomotorie acuta, psihoze de involutie, agitatie maniacala, agresivitate, schizofrenie cronica sau acuta, halucinatii, simptome de ostilitate fata de mediul inconjurator.

Compozitie: O fiola contine solutie injectabila haloperidol 5 mg/1 ml . Un comprimat contine haloperidol 1 mg

Actiune terapeutica: Haloperidolul este un neuroleptic din grupa derivatilor butirofenoici.

Prin investigatii farmacologice s-a constatat ca Haloperidolul inhiba fixarea si acumularea de catecolamine in sistemul nervos central. Preparatul are un larg spectru de activitate antipsihotica atat in afectiuni psihotice acute, cat si cronice, in special in diverse forme de schizofrenie . Produsul exercita un efect sedativ in starile de agitatie excesiva si agresivitate a pacientilor. El reduce simptomele de neliniste, anxietate si ostilitate. In timpul tratamentului s-a observat ca pacientii devin mai sensibili la psihoterapie si la alte metode de reabilitare. Frecvent s-au obtinut ameliorari la pacientii care nu erau sensibili la alte preparate.

Contraindicatii: Coma, depresie acuta a sistemului nervos central cauzata de alcool sau alti agenti chimici. Boala Parkinson . Alergie la medicament . Medicamentul nu se administreaza in timpul sarcinii si alaptarii, copiilor cu insuficienta circulatorie acuta, pacientilor tratati cu anticonvulsivante sau anticoagulante.

Efecte adverse: Tulburari ale sistemului extrapiramidal, cum este pseudoparkinsonismul, agitatie psihomotorie, distonie , cresterea reactivitatii, a reflexelor, contractii tetanice, miscari involuntare, dereglari ale functiilor motorii. Insomnie , euforie, anxietate, cefalee si ameteli , senzatie de gura uscata, greata si varsaturi, retentie urinara, edeme , tulburari de vedere. Modificari sanguine: Leucopenie, leucocitoza, foarte rar agranulocitoza. Uneori pot sa apara modificari ale functiei hepatice , modificari cutanate , disfunctii endocrine, impotenta , tulburari menstruale , mastodinie, hiperglicemie sau hipoglicemie .

Mod de administrare: Tratamentul este individualizat in functie de starea pacientului si se administreaza sub supraveghere medicala. In tratamentul oral, doza initiala este de 1-2 comprimate (1 mg-2 mg) de 2-3 ori pe zi, crescandu-se doza gradat pana la 10-15 mg pe zi. Dupa realizarea controlului in fazele acute ale afectiunilor, dozele de intretinere sunt de 1-2 comprimate de 3-4 ori pe zi. Pacientilor cu stare generala alterata sau in varsta, initial li se vor administra 0,5-1,5 mg pe zi, in doze divizate. Nu va fi depasita doza zilnica de 15 mg. Tratamentul injectabil intramuscular consta dintr-o doza de 2-5 mg Haloperidol. Injectiile pot fi repetate la interval de 6-8 ore. Atentie! In timpul tratamentului pacientii nu vor conduce vehicule si nu vor manevra masini sau aparate care necesita o buna coordonare neuromusculara.

Forma de prezentare: Cutie cu 50 fiole a 1 ml . Cutie cu 10 fiole a 1 ml . Cutie cu 40 comprimate a 1 mg. Cutie cu 250 comprimate a 1 mg.

Producator: Polfa - Varsovia
HALOPERIDOL, fiole - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate