ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HIDONAC SOLUTIE PERFUZABILA 20 < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente


acetylcysteinum

Indicatii:

Intoxicatie accidentala sau voluntara cu paracetamol.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate fata de componente sau alte substante inrudite din punct de vedere chimic.

Precautii:

Pacientii care sufera de astm bronsic sau care au in antecedente episoade de bronhospasm trebuie supravegheati indea-proape in timpul tratamentului; daca apare totusi bronhospasmul este necesar sa se recurga la terapia simptomatica. Administrarea intravenoasa impune o atenta supraveghere in mediul spitalicesc. Efectele nedorite secundare perfuziei intravenoase cu acetilcisteina sunt si mai probabile daca medicamentul este administrat prea repede sau in cantitate excesiva. Este totusi esentiala respectarea cantitatii indicate la paragraful Dozare, a modului si a ritmului de administrare.

Reactii adverse:

Utilizarea produsului pe cale intravenoasa poate fi urmata de o reactie anafilactica sau de alte reactii de hipersensibilitate cum sunt: urticarie, angioedem, bronhospasm, greata, varsaturi, hipotensiune arteriala, tahicardie, ameteli, febra. Este vorba probabil de reactii pseudoalergice pentru care a fost sugerat un mecanism bazat pe eliberarea de histamina si care necesita tratament simptomatic de urgenta. Orice efect nedorit care nu a fost descris aici trebuie comunicat medicului.
Termen de valabilitate: Atentie! Solutia diluata pentru perfuzie intravenoasa este stabila 24 ore.
Atentie! A nu se utiliza medicamentul dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Aceste date se refera la produsul aflat in ambalaj intact, conservat corect.

Interactiuni medicamentoase:

Au fost raportate interactiuni ale acetilcisteinei cu anumite antibiotice care totusi nu sunt relevante in domeniul utilizarii in tratament ca antidot.

Instructiuni speciale:

Prezenta unui miros de sulf nu indica alterarea preparatului, ci este specifica principiului activ continut de acesta. Se recomanda sa nu se amestece alte medicamente cu solutia de Hidonac. Acetilcisteina poate interactiona cu cauciucul sau metalele (printre acestea se gasesc: fier, nichel, arama): de aceea se recomanda folosirea materialelor de sticla sau plastic. Administrarea acetilcisteinei la anumite doze ca antidot poate reduce timpul de protrombina, chiar daca nu este clar daca acest efect reprezinta o interferenta de tip analitic sau expresia unei actiuni biologice a NAC. In anumite cazuri este necesara evaluarea cu prudenta a factorilor de coagulare a pacientilor tratati, in special in cazurile de indicatie de transplant hepatic NAC poate interfera de asemenea cu dozarea salicilatilor (metoda colorimetrica) si cu dozarea cetonelor plasmatice si urinare (testul la nitroprusiat). Studiile de terato-genitate realizate prin administrarea acetilcisteinei la animale si experienta clinica limitata disponibila nu au evidentiat nici un efect teratogen. Riscurile de lezare hepatica pentru mama si pentru fat, datorate intoxicatiei, sunt probabil cu mult superioare potentialelor riscuri ale tratamentului, de aceea sarcina nu trebuie considerata o contraindicatie in utilizarea medicamentului. Alaptarea trebuie oricum intrerupta in toate cazurile dupa episodul de intoxicatie. Nu pastrati medicamentul la indemana copiilor!

Compozitie:

Un flacon a 25 ml solutie perfuzabila contine: Principiu activ: N-acetilcisteina 5 g. Excipienti: hidroxid de sodiu, edetat de sodiu, apa pentru injectat.

Mod de administrare:

Tratamentul cu antidot trebuie sa fie inceput cat mai repede cu administrarea dozei de atac si trebuie urmat cel putin 72 de ore. Perfuzia trebuie efectuata lent pentru a face mai putin probabila aparitia reactiilor de hipersensibilitate descrise la paragraful Reactii adverse. In acest scop medicamentul trebuie sa fie diluat preventiv cu solutie de glucoza 5% sau cu ser fiziologic. Doza de atac: Tratamentul se incepe cu o doza de atac de 150 mg/kg de greutate corporala, administrata dupa dizolvare, in timp de 60 minute (in cel putin 200 ml pentru adulti si 50 ml in cazul copiilor). Doza de intretinere: Se continua tratamentul pentru 72 ore cu perfuzia lenta a 50 mg/kg greutate corporala, la fiecare 4 ore, dupa dizolvarea prealabila a produsului.
DOZA DE ATAC: 150 mg/kgTimp de perfuzie - 60 min.Volum minim de diluare: adulti 200 ml, copii: 50 ml
Greutate corporala in kg 20 40 60 80 100
mg NAC 3000 6000 9000 12000 15000
ml HIDONAC 5 30 45 60 75
DOZA DE INTRETINERE: 50 mg/kg la fiecare 4 ore
Greutate corporala in kg 20 40 60 80 100
mg NAC 1000 2000 3000 4000 5000
ml HIDONAC 5 10 15 20 25

HIDONAC, SOLUTIE PERFUZABILA 20% - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate