ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HIPAZIN COMPR < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Hipertensiunea arteriala esentiala in toate fazele, mai ales cand tratamentul cu Hiposerpil nu a dat rezultate. Nefrita cu hipertensiune arteriala. Unele tipuri de hipertensiune gravidica.

Contraindicatii:
Stari de depresiune psihica. Hipertensiunea arteriala esentiala asociata cu tulburari coronariene, insuficienta renala grava sau accidente vasculare cerebrale; in aceste cazuri daca este nevoie totusi sa se recurga la tratamentul cu Hipazin, acesta se va face cu multa prudenta si numai la bolnavii spitalizati.

Reactii adverse:
La unii bolnavi pot aparea tahicardie, palpitatii, greturi, varsaturi, hipotensiune ortostatica, edem al mucoasei nazale, lacrimare, injectarea conjunctivelor, insomnii, senzatia de oboseala a membrelor inferioare, care de obicei cedeaza in cursul tratamentului. Aparitia in cursul tratamentului a starilor de depresie sau a simptomelor de artrita impune intreruperea acestuia.

Compozitie:
Reserpina (alcaloid pur cristalizat din Rauwolfia serpentina) 0,1mg; 1-4 dihidrazinoftalazina 10 mg; excipienti pentru un comprimat.

Actiune:
Reserpina este un medicament cu actiune hipotensiva al carui efect se instaleaza lent si este de durata producand totodata si o sedare nervoasa. Dihidrazinoftalazina este de asemenea o substanta cu actiune hipotensiva prezentand aceleasi caractere (instalare lenta, efect de durata). Asocierea acestor doua substante cu actiune sinergica are ca scop reducerea dozelor la ambele componente in raport cu cele utilizate in cazul in care fiecare din ele ar fi administrate singure, asigurandu-se in acest fel o toleranta generala buna.

Administrare:
Tratamentul se va face la indicatia si sub supraveghere medicala, chiar in caz de tratament ambulatoriu. Dozele vor fi individualizate, incepandu-se cu doze mici care vor fi crescute progresiv. Ca schema generala de tratament se va incepe cu 2x1 sau 3x1 comprimate pe zi, luate dupa mesele principale. intr-un interval de cca. 2 saptamani, aceasta doza zilnica se va mari treptat la 3x2 comprimate pe zi, numai in cazuri exceptionale se va ajunge la doza de 3x3 comprimate pe zi. Dupa 3-4 saptamani de tratament se va ajunge la doza de intretinere de 2-4 comprimate pe zi, dupa caz.
HIPAZIN, COMPR. - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate