ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

IKOBEL < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii: Infectii externe ale ochilor si anexelor lor, produse de microorganisme grampozitive si gramnegative sensibile la tobramicina, cum ar fi: conjunctivita , keratita, keratoconjunctivita, ulcere ale corneei, blefarite, blefaroconjunctivite si dacriocistite.

Se poate, de asemenea, folosi pentru prevenirea infectiilor oftalmice dupa îndepartarea unei particule straine din cornee sau conjunctiva, dupa leziuni provocate de factori chimici sau fizici si profilactic, înainte si dupa operatiile chirurgicale efectuate pe ochi.

Se poate utiliza, de asemenea, pentru tratamentul otitei externe provocate de microbi sensibili. Supravegherea bolnavului este necesara pentru determinarea raspunsului microbian la terapie .

Contraindicatii:
Este contraindicat bolnavilor care sunt sensibili la una din componentele produsului si nu este recomandata utilizarea auriculara la bolnavii cu timpanul perforat.

Precautii:
Prelungirea tratamentului cu antibiotice topice poate provoca dezvoltarea exagerata a microorganismelor rezistente la produs si a ciupercilor.

Reactii adverse:
Posibila ototoxicitate, nefrotoxicitate. Prurit, edem palpebral si hiperemie conjunctivala, în unele cazuri. La unii bolnavi simptomele unui dozaj excesiv se pot manifesta asemanator cu reactiile adverse clinice. Când aplicarea locala a tobramicinei la ochi este combinata cu administrarea sistemica concomitenta a aminoglicozidelor, trebuie luata în considerare si concentratia totala a antibioticului în sânge. Reactii alergice, în special la nivelul conjunctivei.

Compozitie:
Fiecare ml de solutie oftalmica Ikobel contine tobramicina 0,3% (3 mg/ml ).

Actiune:
Spectrul larg antimicrobian al tobramicinei este utilizat împotriva urmatoarelor microorganisme: Grampozitivi: stafilococi coagulozo-pozitivi si coagulozo-negativi, incluzând tulpini rezistente la penicilina, Streptococcus pneumoniae si Streptococcus haemoliticus, streptococi b-hemolitici si non-hemolitici grup A. Gramnegativi: majoritatea formelor de Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli , Klebisiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes, Proteus mirabilis indol-negativ si specii de Proteus indol-pozitive. De asemenea: Haemophilus influenzae, Haemophilus aegyptius, Moraxella lacunata, Acinetobacter calcoaceticus, la fel ca si speciile de Neisseria, incluzând si Neisseria gonorrhoae. Studiindu-se sensibilitatea microbiana, se constata ca multe micro -organisme rezistente la gentamicina sunt sensibile la tobramicina.

Administrare:
O picatura de 2 sau 3 ori pe zi, în sacul blefaro-conjunctival. Solutia poate fi folosita în curs de 4 saptamâni de la deschiderea flaconului.

Ambalaj: Cutie x 1flacon x 5ml
Firma producatoare: RAFARM SA
IKOBEL - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate