ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

IZONIAZIDA < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tuberculoza activa.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate sau intoleranta la medicament, hepatopatii.

Reactii adverse:
Adesea eruptii, tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree , dureri abdominale, febra ). Rar au fost descrise hepatite (mai des în hepatopatiile cronice, alcoolism, persoane în vârsta), sindrom gripal (mai ales la doze mari ), trombopenie, sindrom hepatorenal, cresterea nesemnificativa a transaminazelor serice care revin la normal dupa sistarea tratamentului. A fost mentionata adesea proteinurie asimptomatica.

Compozitie:
O capsula contine 300 mg Rifampicina si 150 mg izoniazida .

Actiune:
Reprezinta o combinatie antituberculoasa realizata într-o singura capsula. Concentratia de Rifampicina - Izoniazida în sânge atinge nivelul maxim în 2 ore, ramânând la niveluri ridicate aproximativ 12 ore. Distributia în fluide si tesuturi este extrem de eficienta. Eliminarea medicamentului se face renal si biliar (se regaseste în concentratii mari în bila). Aceste moduri complete de actiune sunt extrem de eficace si combina cunoscuta siguranta si actiune a celor doua componente antituberculoase cunoscute. Aparitia rezistentei la izoniazida este aproape anihilata. Medicamentul este foarte repede absorbit si difuzeaza rapid în toate organele si tesuturile organismului. Prin modul de administrare se câstiga colaborarea pacientului.

Administrare:
Administrare zilnica într-o singura priza de 2 comprimate. Pentru a se obtine rezultate bune este de preferat sa se administreze înaintea meselor. Atentie: Trebuie evitata administrarea intermitenta. În cazul administrarii concomitente cu PAS trebuie modificat dozajul si perioadele intermitente de administrare a acestuia la cel putin 6 ore.

Doza: 50mg/ml -10ml
Ambalaj: Cutie x 50 fiole x 10ml ; (3 ani)
Firma producatoare: TERAPIA SA
IZONIAZIDA - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate