ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

LIPANOR 100 MG < Medicamente care incep cu litera L < Dictionar Medicamente
Indicatii terapeutice: Ciprofibrat se foloseste pentru a trata nivelele crescute de grasimi ( colesterol si trigliceride ) in sange. Tratamentul trebuie asociat cu restrictii in dieta .

Compozitie: Fiecare capsula de Lipanor contine 100 mg Ciprofibrat micronizat.

Contraindicatii, avertizari: Sunteti insarcinata sau alaptati; sunteti afectat de o suferinta renala sau hepatica grava. Ciprofibrat trebuie folosit cu precautie de catre pacientii cu anumite afectiuni. Trebuie sa informati medicul dvs. despre orice suferinta, actuala sau anterioara, inainte de a folosi acest medicament . In special, informati medicul dvs. daca aveti sau ati avut probleme hepatice , renale, sau hipotiroidism . In timpul tratamentului cu Ciprofibrat, medicul dvs. poate recomanda analize sanguine periodice pentru a supraveghea functia hepatica sau nivelele de grasimi ( colesterol , trigliceride ) in sange.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni: Daca este luat impreuna cu alte medicamente, efectele Lipanor- ului pot fi modificate. Va rugam sa verificati impreuna cu medicul dvs. daca urmati in prezent un tratament cu anticoagulante cum sunt warfarina, cu anticonceptionale, cu medicamente care scad zaharul in sange, sau cu medicamente utilizate pentru scadere grasimii in sange, altele decat Ciprofibrat.
Sarcina si alaptare : Sarcina: inainte de a lua acest medicament, informati medicul dvs. daca sunteti insarcinata sau daca este probabil sa deveniti insarcinata. Daca credeti ca ati devenit insarcinata in timpul tratamentului cu Ciprofibrat, intrerupeti utilizarea acestui produs si informati-l pe medicul dvs. (vezi "Contraindicatii"). Alaptare: Eliminarea Ciprofibratului in laptele matern a fost comunicata in unele studii. De aceea , Ciprofibratul nu trebuie utilizat de catre mamele care alapteaza.

Mod de administrare: Lipanor este destinat numai administrarii orale . Adulti: doza maxima zilnica recomandata este 100 mg Ciprofibrat pe zi, dupa cum v-a prescris medicul dvs. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaseasca 100 mg. Pacienti cu functie renala afectata: daca aveti o afectare moderata a functiei renale, doza recomandata este 100 mg Ciprofibrat la fiecare doua zile, dupa cum v-a prescris medicul dvs. Ciprofibrat nu trebuie folosit de catre pacientii cu afectare renala severa. Copii: in absenta experientei, nu poate fi recomandata utilizarea Lipanor la copii .

Efecte adverse: Au fost raportate ocazional dureri de cap, ameteala, rash cutanat, urticarie sau prurit , si simptome gastrointestinale cum ar fi greata, varsaturi, diaree si dureri de stomac. In general, aceste efecte adverse au fost usoare spre moderate si au devenit mai putin frecvente pe masura ce tratamentul a progresat. Efecte adverse musculare au fost raportate cu Ciprofibrat si cu alte medicamente similare. Daca simtiti orice 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere musculara inexplicabila, sensibilitate musculara dureroasa, sau slabiciune musculara , adresati-va imediat medicului dvs. Efectele adverse musculare sunt probabil dependente de doza si, de aceea , este foarte important sa nu depasiti doza zilnica prescrisa de medicul dvs. Alte efecte adverse care pot aparea includ inflamatie pulmonara, impotenta , caderea parului , somnolenta sau oboseala . Au fost raportate alterari ale testelor hepatice . Semnalati medicului dvs. orice efect nedorit sau jenant care nu a fost mentionat in acest prospect.

Forma de prezentare: Cutie cu 30 capsule in blister. Valabilitate: Nu folositi acest medicament dupa data de expirare inscriptionata pe ambalaj. Acest prospect nu contine toate informatiile despre medicamentul dvs. Companiile farmaceutice nu pot aprecia starea dvs. personala de sanatate; de aceea , daca aveti intrebari sau nelamuriri, cereti sfatul medicului dvs. Nu lasati la indemana copiilor !

Producator: Sanofi Winthrop
LIPANOR 100 mg - medicamente care incep cu litera L - dictionar medicamente - startsanatate