ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MIALGIN < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente
Indicatii: Dureri puternice in colici (asociat cu antispastice), infarct miocardic acut, cancer , dureri postoperatorii, pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, analgezia obstetricala (in special in prezenta contractiilor uterine ); poate fi util in edemul pulmonar acut.

Compozitie: Fiole continand clorhidrat de petidina 0,100 g.
Actiune farmacoterapeutica: Petidina (mialgin) este un derivat de sinteza (fenilpiperidinic). Actiunea sedativa este mai puternica decat a morfinei; nu are efect antitusiv .

Este mai putin spastica - creste slab presiunea intrabiliara, efectul constipant este redus, nu modifica contractiile uterine in timpul travaliului. Desi are actiune de deprimare respiratorie, dozele echianalgezice afecteaza mai putin respiratia la nou-nascut. Datorita structurii chimice apropiate de cea a anticolinergicelor de sinteza, mialginul are unele efecte de tip atropinic.

Contraindicatii: Alergie specifica, deprimare respiratorie marcata, traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana, intoxicatie acuta cu alcool si delirium tremens , mixedem . Nu se administreaza la copii sub 3 ani.

Precautii: La copii mai mari de 3 ani se foloseste exceptional si in doze mai mici; in timpul sarcinii (poate determina depresie respiratorie la nou-nascut). La batrani si bolnavi cu afectiuni hepatice si renale sunt necesare doze mai mici. Se va folosi cu prudenta sau in doze mici in soc, hipotiroidism , hipertrofie de prostata , la pacienti cu tahicardie supraventriculara sau antecedente de convulsii.

Reactii adverse: Asemanatoare celor ale morfinei, dar mai putin importante; dozele terapeutice pot produce slabiciune, ameteli , sudoratie , uscaciunea gurii, uneori greata si voma, rareori hipotensiune ortostatica, deprimare respiratorie, constipatie , retentie de urina ; la pacientii cu insuficienta renala pot aparea tremor, mioclonus, convulsii. Dozele mari de mialgin pot provoca fenomene de excitatie centrala (in special datorita norpetidinei, metabolit activ, rezultat prin demetilare la nivelul ficatului). Exista acelasi risc de dependenta ca si la morfina, dar toleranta apare mai lent; sindromul de abstinenta apare mai repede, este de durata mai scurta, iar fenomenele vegetative sunt mai slabe. Spre deosebire de morfina, mialginul produce midriaza .

Mod de administrare: Analgezic : adulti: s.c. sau i.m. 25-100 mg sau 25-50 mg in injectie i.v. lenta . La copii , 0,5-2 mg i.m. Analgezie in obstetrica: 50-100 mg i.m. sau s.c. (odata cu aparitia contractiilor uterine la intervale regulate). Aceasta doza se poate repeta dupa 1-3 ore, daca este necesar. Medicatie preoperatorie: 50-100 mg i.m. sau s.c. cu aproximativ 1 ora inainte de operatie; la copii 0,5-2 mg/kg corp. Ca adjuvant in anestezia generala IOT: 10-25 mg in injectie i.v. lenta . Dozele recomandate sunt 100 mg pentru o data si 300 mg pentru 1 zi. Atentie! Depasirea dozei de 200 mg pe zi poate determina fenomene de excitatie centrala.

Incompatibilitati in solutie: Barbiturice, heparina, unele sulfamide, meticilina, aminofilina.

Interactiuni medicamentoase: Nu se asociaza cu IMAO si neuroleptice fenotiazinice (risc mare de reactii toxice).

Forma de prezentare: Cutii cu 10 fiole de 2 ml . Cutii cu 100 fiole de 2 ml .

Conditii de pastrare: La adapost de lumina si caldura; la “VENENA”. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei. Se va elibera numai cu prescriptie medicala, respectand regimul substantelor stupefiante (prescriptie cu timbru sec).

Producator: Sicomed








MIALGIN - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate