ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MONAZOLE 7 CREMA VAG < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Infectii micotice vaginale.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la miconazol nitrat sau la alta substanta din compozitie.

Precautii:
Deoarece au fost raportate sensibilitate cutanata sau iritatie marcata administrarea lui trebuie intrerupta la aparitia semnelor acestora si instituita terapia corespunzatoare. Pot aparea candidoze rebele la tratament la diabetici. in lipsa raspunsului la tratament se repeta examenul microbiologic pentru a confirma diagnosticul de candidoza vulvo-vaginala si pentru a evidentia alti agenti patogeni sau alte boli concomitente. in timpul tratamentului este interzis contactul sexual sau se recomanda folosirea prezervativului.Sarcina si alaptare: in timpul sarcinii trebuie acordata multa atentie introducerii aplicatorului intravaginal. Studiile au aratat o absorbtie sistemica neglijabila dupa administrarea intravaginala. Cu toate acestea Monazole 7 se va folosi in timpul sarcinii si alaptarii numai daca medicul considera beneficiile mai importante decat riscurile. Interactiuni cu alte medicamente sau alte tipuri de interactiuni nu se cunosc.

Reactii adverse:
Rush cutanat, urticarie, vezicule, arsuri, prurit, descuamare, usturimi, edeme sau semne ale iritatiei cutanate inexistente inaintea inceperii tratamentului. Arsuri vaginale, prurit. Crampe stomacale sau dureri.

Compozitie:
Miconazol 20 mg/g (substanta activa), acid benzoic 1,5 mg/g, Ceteareth-12 10 mg/g, alcool cetil 40 mg/g, etilen glicil monostearat 40 mg/g, glicerina 150 mg/g, ulei mineral Light 50 mg/g, polietilen glicol 20 gliceril stearat 30 mg/g, apa distilata 658,5 mg/g.

Actiune:
Mecanismul de actiune este in primul rand afectarea permeabilitatii membranei fungilor, inhibitia selectiva a precursorilor ARN si AND si a mucopolizaharidelor de la nivelul acesteia. Concentratia minima fungicida a miconazolului determina o sporire importanta a dispersiei potasiului intracelular in mediul ambiental, cauzand o acidifiere celulara care ar favoriza activitatea enzimelor autolitice. Miconazol actioneaza de asemenea prin interferarea enzimelor fungice: citocrom C oxidaza, citocrom C peroxidaza si catalaza. El nu actioneaza direct asupra enzimelor, dar se pare ca interfera cu conversia ATP mitocondrial si astfel ajuta la sintetizarea acestor enzime. Calea NADH oxidazei nu este afectata si ca urmare se produc peroxizi in citoplasma la niveluri incompatibile cu viabilitatea celulelor. Efectul asupra morfologiei celulare variaza de la liza organitelor celulare, pierderea de plasmalema si ingrosarea peretelui celular la doze fungistatice, pana la deteriorarea progresiva citoplasmatica si pierderea functiilor celulare cu moarte celulara la doze fungicide. Nu au fost raportate cazuri de rezistenta dobandita la miconazol. Au fost izolate Candida albicans rezistente la miconazol dupa irigarea vezicii urinare cu miconazol pentru tratamentul candidozei urinare. Enzimele microzomale responsabile au fost de doua ori mai active in ficat decat in plamani sau rinichi.

Administrare:
Se administreaza o doza de 5 g Miconazol intravaginal, seara la culcare, timp de 7 nopti, consecutiv.
MONAZOLE 7, CREMA VAG. - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate