ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

OMEZ CAPSULE < Medicamente care incep cu litera O < Dictionar Medicamente
Indicatii: Ulcer duodenal si gastric, reflux sau esofagita ulcerata, sindromul Zollinger-Ellison, ulcer indus de antiinflamatoarele nesteroidiene.

Actiune terapeutica: Este un inhibitor al pompei de protoni din gastrocite. Omeprazol-ul este un derivat benzimidazolic substituit care actioneaza in faza finala a producerii de acid, si deci controleaza aciditatea intragastrica, indiferent de stimuli. Inhiba puternic secretia gastrica acida bazala si stimulata.

Astfel, este un medicament antisecretor foarte eficace pentru vindecarea ulcerului gastro- duodenal , al esofagitei erozive si pentru reducerea secretiei gastrice acide la pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison.

Compozitie: Fiecare capsula cu cedare lenta contine: Omeprazol 20 mg (granule cu invelis entero-solubil).
Actiune farmacodinamica: Abolirea secretiei bazale si stimulate de suc gastric, independent de orice stimuli, prin inhibitia selectiva a pompei protonice a celulei parietale gastrice. Nu are efecte asupra secretiei de pepsina. Vindeca semnificativ mai repede ulcerul gastro- duodenal decat inhibitorii receptorilor H2. Omeprazol-ul este eficient chiar si la pacientii care nu raspund la tratamentul cu inhibitori ai receptorilor H2.

Actiune farmacocinetica: Absorbtia depinde de conditionare si de doza , fiind rapida dupa eliberarea din capsulele enterosolubile (CE). Biodisponibilitatea creste la doze mai inalte si la o terapie prelungita. Legarea de proteinele plasmatice este de 95-96%. Metabolizarea este rapida si completa in ficat . Eliminarea se face prin urina in proportie de peste 80%. Afectiunile hepatice perturba metabolizarea si cresc biodisponibilitatea. Administrarea odata cu alimentele intarzie absorbtia.

Dozarea: Ulcer gastric: 20 mg o data pe zi, timp de 8 saptamani. In cazuri severe doza creste la 40 mg zilnic. Esofagita de reflux: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Cazuri rebele: 40 mg o data pe zi. Ulcer duodenal : 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: 60 mg o data pe zi. Terapia de intretinere: 20-120 mg adaptat reactiei la medicament . Dozele peste 80 mg vor fi divizate in doua prize.

Contraindicatii: Hipersensibiltate la Omeprazol.

Reactii adverse: Este in general bine tolerat, fara reactii evidente. Efectele sale adverse sunt slabe. Ele sunt rare chiar si la persoanele varstnice.

Precautii: Nu va fi utilizat in afectiuni gastrice maligne. Terapia de durata va fi strict monitorizata. Nu este recomandat copiilor .
Interactiuni cu alte medicamente: Actiunea Omeprazol- ului determina cresterea concentratiilor de diazepam, fenitoina, warfarina si digoxin. Reduce absorbtia fierului, a ampicilinei si a ketoconazolului. Administrarea impreuna cu alimentele intarzie absorbtia, dar nu si biodisponibilitatea.

Conditii de pastrare: Se va face la loc racoros, uscat si intunecat.

Forma de prezentare: Cutie a 3 x 10 capsule.

Producator: Dr. Reddy`s Laboratories








OMEZ, capsule - medicamente care incep cu litera O - dictionar medicamente - startsanatate