ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

PARACETAMOL SUPOZITOARE PENTRU COPII < Medicamente care incep cu litera P < Dictionar Medicamente
Indicatii: Combaterea simptomatica a febrei (peste 38 grade Celsius) de cauza infectioasa. Combaterea simptomatica a durerilor medii (cefalee, nevralgii dentare, sciatice etc.) artralgii nereumatismale, dismenoree , dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse , fracturi, luxatii .

In cadrul indicatiilor de mai sus beneficiaza de preparat in special persoanele cu intoleranta digestiva la salicilati sau cu sensibilizare la derivati pirazolonici.

Compozitie: 1 supozitor contine 0,250 g de paracetamol (p-acetil-aminofenol).
Actiune farmacoterapeutica: Paracetamolul este o substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu un efect antipiretic apropiat de al salicilatilor si intrucatva superior efectului antitermic al fenacetinei.

Paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoreglatori din sistemul nervos central determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin vasodilatatie cutanata. Intensitatea efectului antipiretic este aproximativ egala cu a acidului acetilsalicilic, durata celui dintai fiind ceva mai mica (3-4 ore). Efectul analgezic are, de asemenea un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie (durerile intense sau determinate de stari spastice ale muscula - turii netede nu sunt influentate). Paracetamolul nu are actiune antiinflamatoare -antireumatica. In doze terapeutice nu influenteaza respiratia, nici starea functionala a inimii. Nu s-au constatat modificari ale protrombinemiei cu fenomene hemoragice. Paracetamolul se resoarbe complet din tubul digestiv, difuzeaza rapid si relativ uniform in toate umorile organismului. Nivelurile sanguine maxime se inregistreaza dupa 1/2-1 ora. Paracetamolul este metabolizat in ficat , derivatii sai fiind eliminati prin urina . Potentialul methemoglobinizant al Paracetamolului (datorat probabil paraaminofenolului format prin dezacetilare) este de aproximativ 3-5 ori mai mic decat la fenacetina, daca se administreaza in doze terapeutice un timp nu prea indelungat.

Contraindicatii: Durerile intense, in special cele de origine viscerala, durerile reumatice.

Posologie si mod de administrare: Nu se administreaza la copii sub 3 ani. Copii de 3-7 ani: cate un supozitor de 1-2 ori in 24 ore. Copii de 7-15 ani: cate un supozitor de 1-3 ori in 24 ore. Este preferabil ca durata tratamentului sa nu depaseasca 10 zile.

Efecte secundare: Rareori se pot inregistra mai ales dupa administrare indelungata a unor doze mari - eruptii cutanate sau usoara anemie si foarte rar - aparitia methemoglobinemiei. Tratamentele prelungite cu doze mari pot da obisnuinta, cu fenomene de abstinenta la intreruperea brusca a administrarii.

Prezentare farmaceutica: Cutii cu 6 supozitoare.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura si umiditate.

Producator: Antibiotice-Iasi








PARACETAMOL, supozitoare pentru copii - medicamente care incep cu litera P - dictionar medicamente - startsanatate