ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

PNEUMO23 < Medicamente care incep cu litera P < Dictionar MedicamenteIndicatii

Acest vaccin este indicat pentru prevenirea infectiilor pneumococice, in special pneumonii, incepnd de la varsta de 2 ani si la subiecti de peste 65 de ani, in special subiectii in varsta institutionalizati, subiecti cu imunocompetenta diminuata sau susceptibili de a fi frecvent spitalizati (diabet, bronsita cronica, insuficienta respiratorie, insuficienta cardiaca, dependenta alcoolico/tabacica), subiecti imunocompromisi (splenectomizati, subiecti cu drepanocitoza, sindrom nefrotic), subiecti purtatori de brese meningeala pentru LCR (lichid cefalorahidian).
Este de precizat ca reactiile recidivante ale cailor respiratorii superioare, mai ales otitele medii si sinuzitele nu reprezinta o indicatie pentru vaccinare.

Contraindicatii

Acest vaccin NU TREBUIE UTILIZAT in urmatoarele cazuri: febra, afectiune acuta, boala cronica in faza evolutiva, este de preferat sa se amane vaccinarea; alergie cunoscuta la una dintre componentele vaccinului; in primul trimestru de sarcina, cu exceptia recomandarii contrare din partea medicului dumneavoastra.
Vaccinul nu este recomandat la subiectii care au fost deja vaccinati in ultimii 3 ani cu exceptia indicatiilor particulare;
Vaccinarea subiectilor ce prezinta o infectie pneumococica, confirmata sau nu, nu reprezinta o contraindicatie si trebuie considerata in functie de terenul asociat.
In caz de dubiu, este indispensabil sa solicitati sfatul medicului sau farmacistului.

Precautii

In caz de dubiu nu ezitati sa solicitati sfatul medicului sau farmacistului.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni
Pentru a evita eventualele interactiuni intre mai multe medicamente trebuie sa semnalati sistematic medicului sau farmacistului dumneavoastra orice alt tratament in curs.
Sarcina si alaptare
Acest vaccin nu va fi utilizat in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina decat la recomandarea medicului.
Alaptarea este compatibila cu vaccinarea cu acest produs medicamentos.
Ca regula generala, este de dorit ca inainte de utilizarea unui medicament, pe perioada sarcinii sau alaptariisa cereti avizulmedicului sau farmacistului dumneavoastra

Reactii adverse

Ca in cazul oricarui alt vaccin, acest produs poate provoca efecte mai mult sau mai putin neplacute la anumite persoane: reactii locale la locul de administrare: dureri, eritem (inrosire), induratie, edem (umflare); aceste reactii sunt benigne si tranzitorii; rare reactii de tipul fenomenului Arthus (reactii locale severe) reversibile fara sechele; ele survin in principal la subiectii cu un nivel crescut de anticorpi pneumococici; hipertermie moderata si tranzitorie, uneori peste 39°C. Aceasta apare la un timp foarte scurt de la vaccinare si cedeaza in 24 de ore; alte reactii generale: adenopatii (inflamarea ganglionilor), rash, artralgii (dureri ale articulatiilor) si reactii alergice (urticarii, edemul Quincke [varietate de urticarie cu umflarea brusca a fetei si gatului], reactii anafilactice) au fost raportate in mod exceptional.

Compozitie

Polizaharid capsular purificat de Streptococcus pneumoniae, cu urmatoarele serotipuri:
1, 2, 3, 4, 5, 6B, 7F,8, 9N, 9V, 10A, 11A, 12F,14, 15B, 17F, 18C, 19A, 19F, 20, 22F, 23F, 33F cate 25 µg din fiecare dintre cele 23 serotipuri pentru 0,5 ml.
Solutie tampon fenolata (pH maxim = 6,9) continand fenol, clorura de sodiu, fosfat disodic dihidrat, fosfat monosodic dihidrat si apa distilata pentru preparate injectabile.
Solutie injectabila in seringa preincarcata (0,5 ml).

Mod de administrare

Prima vaccinare: o injectie de 0,5 ml.
Rapel: o injectie de 0,5 ml.
Se administreaza pe cale intramusculara sau subcutanata. In toate cazurile, conformati-va cu strictete prescriptiei medicului dumneavoastra.

PNEUMO23 - medicamente care incep cu litera P - dictionar medicamente - startsanatate