ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

RAUNERVIL SOL INJ < Medicamente care incep cu litera R < Dictionar Medicamente
Indicatii

Forme severe de hipertensiune arteriala - este avantajos indeosebi in hipertensiunea cu insuficienta coronariana acuta si in hipertensiunea cu anevrism disecant de aorta; schizofrenie, stari maniacale, delirium tremens si alte afectiuni insotite de agitatie, anxietate si tensiune psihica marcata (ca tratament de inceput si la cei care nu pot primi medicatie orala - este folosit limitat).

Contraindicatii

Este contraindicat in hipertensiunea cu hemoragie cerebrala, encefalopatia hipertensiva si feocromocitom, in starile depresive si la bolnavii tratati cu electrosoc; in rest la fel ca pentru Hiposerpil, dar contraindicatiile sunt relative, in functie de gravitatea afectiunii tratate.

Reactii adverse

Relativ frecvent salivatie, pirozis, greata, voma, anorexie, diaree, colici, congestie nazala, somnolenta, oboseala, cosmaruri, anxietate, sedare, diminuarea libidoului, inhibarea ejacularii, retentie hidrica cu edeme, tulburari de vedere; rareori depresie psihica, sindrom extrapiramidal, ginecomastie, galactoree, dispnee (la astmatici), aritmii. Poate provoca hipotensiune marcata (mai ales in ortostatism) si stare depresiva.

Compozitie

Fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila continand reserpina 2,5 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune

Doza mare de reserpina (continuta in fiole) are actiune vasodilatatoare si hipotensiva marcata (efectul hipotensiv se instaleaza la 1,5-3 ore de la injectarea intramusculara, este maxim dupa 3-4 ore si se mentine 6-24 ore); actiune sedativa si antipsihotica (de tip neuroleptic); diminueaza depozitele de noradrenalina din terminatiile simpatice si depozitele de catecolamine si serotonina din creier.

Mod de administrare

In injectii intramusculare, in urgentele hipertensive se incepe cu 1/4-1/2 fiola, apoi, daca este nevoie dupa 3 ore o fiola, eventual inca 2 fiole dupa alte 3 ore; in urgentele psihiatrice 1-2 fiole (precedat de 1/4 fiola pentru testarea reactivitatii).

RAUNERVIL, SOL.INJ. - medicamente care incep cu litera R - dictionar medicamente - startsanatate