ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

RUDOTEL COMPR < Medicamente care incep cu litera R < Dictionar Medicamente
Contraindicatii:
Rudotel nu se va administra in miastenii grave, in intoxicatii acute cu alcool sau medicamente deprimante centrale, in dependenta de alcool, droguri sau medicamente (respectiv abuzul lor), in hipersensibilitate fata de benzodiazepine si in timpul alaptarii. Prudenta deosebita se recomanda in timpul sarcinii (mai ales in primul si ultimul trimestru). Rudotel se va administra cu prudenta in afectiuni hepatice grave, dereglari ale coordonarii miscarilor (ataxie), deprimari respiratorii grave (apnee in timpul somnului, insuficienta respiratorie cronica grava) si la sugari.

Precautii:
Acest medicament contine benzodiazepina. Benzodiazepinele sunt medicamente destinate tratamentului anumitor boli insotite de stari de agitatie si de anxietate, de tensiuni sau de insomnii. in cazul folosirii benzodiazepinelor exista pericolul formarii sau promovarii unei dependente. Pentru ca acest pericol sa ramana la limita inferioara, va recomandam respectarea intocmai a avizelor din cele ce urmeaza: Benzodiazepinele au fost create numai pentru tratarea unor stari patologice si vor fi administrate numai la indicatia medicului. Cel tarziu dupa 4 saptamani medicul va decide asupra continuarii tratamentului. Un tratament neintrerupt si de lunga durata trebuie evitat, deoarece poate cauza dependenta. in cazul folosirii fara indicatia medicului se reduce sansa ca acest medicament sa va ajute. Dozarea prescrisa de medic nu se va majora sub nici o conditie, nici chiar atunci cand efectul este in scadere. Majorarea arbitrara a dozei ingreuneaza tratamentul concret. La oprirea medicatiei, dupa un timp mai indelungat, se pot ivi - deseori cu un decalaj de cateva zile - stari de neliniste, anxietate si insomnie. in general, aceste fenomene de abstinenta dispar dupa 2-3 saptamani. Daca sunteti sau ati fost in trecut dependent de bauturi alcoolice, medicamente sau droguri, administrarea de benzodiazepina este interzisa; exceptie fac numai unele situatii rare, care raman la aprecierea medicului. Va rugam sa informati medicul in acest context. in nici un caz nu trebuie sa luati medicamente ce contin benzodiazepine fiindca i-au ajutat pe altii atat de bine si in nici un caz nu veti da aceste medicamente altora.

Reactii adverse:
Prin administrarea de Rudotel se pot diminua posibilitatea de retinere, performantele profesionale, precum si capacitatea de a reactiona. Se pot ivi cresterea apetitului, somnolenta si oboseala, cefalee, confuzii, dereglari ale miscarilor, distonii, ameteli, tulburari de vedere, tulburari ale functiei renale, diminuari ale potentei si libidoului, precum si tulburari menstruale. Ocazional se poate constata o inversare a efectului medicamentului cu stari de agitatie si de agresiune. Rareori, reactii de hipersensibilitate (inrosirea pielii, eruptii cutanate), miopatie, stari de indispozitie, uscaciunea gurii, greata, diaree, scaderea tensiunii si deprimare respiratorie (la defecte existente). Dupa tratamentul indelungat cu Rudotel este posibil sindrom de abstinenta. Atentie ! Nu se indica la soferi!

Compozitie:
1 comprimat contine: Medazepam 10 mg.

Actiune:
Rudotel se foloseste pentru sustinerea tratamentului la stari de agitatie, agresiune si anxietate, la reactii fizice declansate de tensiuni psihice (tulburari psihosomatice si psihovegetative cum ar fi anumite forme de insomnie, cefalee, dureri stomacale, tulburari cardiace etc.) si la tratamentul asociator la unele boli nevrotice (stari psihotice de anxietate si agitatie).

Administrare:
Daca nu este prescris in alt fel, zilnic 1-2 (maxim 4) comprimate (dimineata si la pranz 1/2 comprimat, seara 1 comprimat) cu putin lichid, inaintea meselor. Se recomanda controlul de catre medic, mai ales la inceputul tratamentului, ca sa se corecteze rapid eventualele semne ale supradozarii prin adaptarea dozei. Acest lucru este valabil mai ales la batrani.Dozarea si durata tratamentului trebuie sa fie adaptate situatiei individuale, domeniului de prescriere si gravitatii bolii. Valabil este insa principiul ca doza trebuie sa fie cat se poate de mica. La simptome acute, administrarea Rudotel se va reduce la doze individuale sau la numai cateva zile. La boli cronice durata administrarii depinde de desfasurarea bolii. Dupa o administrare zilnica timp de doua saptamani medicul va clarifica prin reducerea treptata a dozei daca se recomanda continuarea tratamentului cu Rudotel. Oprirea tratamentului se va face prin reducerea lenta a dozei. Nu se va administra dupa expirarea termenului de valabilitate.








RUDOTEL, COMPR. - medicamente care incep cu litera R - dictionar medicamente - startsanatate