ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

REVASC 15MG 0 5 ML PULBERE SI SOLVENT PENTRU SOLUTIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera R < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Revasc este utilizat pentru a impiedica coagularea sangelui dupa interventiile chirurgicale elective de inlocuire, la nivelul soldului sau genunchiului, intrucat se pot forma cheaguri de sange in vasele sanguine de la nivelul piciorului.

Desirudin

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament .
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
- Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Revasc si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Revasc
3. Cum sa utilizati Revasc
4. Reactii adverse posibile
5 Cum se pastreaza Revasc
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE REVASC SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Denumirea comuna a substantei active din Revasc este desirudin. Desirudinul este un produs obtinutprin tehnologie ADN recombinant, din celule de drojdie . Desirudinul apartine unui grup de medicamente numit anticoagulante, care impiedica formarea cheagurilor de sange in vasele sanguine.
Revasc este utilizat pentru a impiedica coagularea sangelui dupa interventiile chirurgicale elective de inlocuire, la nivelul soldului sau genunchiului, intrucat se pot forma cheaguri de sange in vasele sanguine de la nivelul piciorului. De obicei, se administreaza timp de cateva zile dupa operatie, deoarece formarea cheagurilor de sange este mai probabila atunci cand stati intins in pat.

2. INAINTE SA UTILIZATI REVASC
Nu trebuie sa vi se administreze Revasc
- daca sunteti hipersensibil ( alergic ) la hirudinul de origine naturala sau sintetica, inclusiv desirudin, sau la oricare dintre celelalte componente ale Revasc
- daca sangerati mult sau aveti o tulburare hemoragica severa (de exemplu hemofilie)
- daca aveti probleme severe cu rinichii sau ficatul
- daca aveti o infectie la inima
- daca aveti hipertensiune arteriala necontrolata
- daca sunteti gravida.
Aveti grija deosebita cand utilizati Revasc
Nu uitati sa spuneti medicului dumneavoastra daca este probabil sa aveti un risc crescut de sangerare, ceea ce poate fi cazul daca aveti sau ati avut:
- tulburari hemoragice cunoscute sau antecedente familiale de tulburari hemoragice
- ulcere stomacale sau orice alta boala intestinala cu sangerare
- antecedente de accident vascular cerebral sau de sangerare la nivelul creierului sau ochiului
- o operatie recenta (inclusiv de chirurgie stomatologica), sau cele care au realizat biopsiere sau inteparea unui vas de sange, in ultima luna
- o insuficienta pe perioada scurta a alimentarii cu sange a unei parti a creierului, in ultimele sase luni
- sangerare a intestinului sau plamanilor, in ultimele trei luni.
Riscul de sangerare ar putea fi, de asemenea, crescut daca:
- ati nascut de curand, ati cazut sau ati suferit o lovitura pe corp sau la cap
- daca luati deja medicamente, in special din cele pentru subtierea sangelui (vezi mai jos).
In cazul in care una din situatiile de mai sus vi se aplica, medicul sau asistenta va va monitoriza activitatea de formare a cheagurilor in sange si poate modifica doza sau regimul de dozare in mod corespunzator.
Este posibila sensibilizarea incrucisata cu alte produse pe baza de hirudin. Trebuie, de asemenea, sa informati medicul dumneavoastra daca ati primit vreodata Revasc, hirudin sau un analog de hirudin.

Copii
Nu exista experienta privind utilizarea Revasc la copii .

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Este posibil sa fie necesar sa schimbati doza , sa luati alte masuri de precautie sau, in unele cazuri, sa incetati sa mai luati unul dintre medicamente. Acest lucru se aplica atat medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala cat si celor eliberate fara prescriptie medicala, in special:
- medicamente utilizate pentru prevenirea formarii de cheaguri sanguine (warfarina, heparina si
dicumarol)
- medicamente care afecteaza functia plachetelor sanguine (particule din sange implicate in formarea de cheaguri sanguine), de exemplu acidul acetilsalicilic, o substanta prezenta in multe medicamente utilizate pentru calmarea durerii si scaderea febrei, precum si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Sarcina si alaptarea
Nu trebuie sa vi se administreze Revasc daca sunteti gravida. Revasc poate provoca probleme grave copilului dumneavoastra. In consecinta este important sa spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau daca planuiti sa ramaneti gravida . Daca sunteti la varsta fertila, medicul poate sa efectueze un test de sarcina pentru a se asigura daca sunteti sau nu gravida.
Se recomanda sa nu alaptati in timpul tratamentului.

3. CUM SA UTILIZATI REVASC
Revasc vi se va administra sub forma unei injectii sub piele .
Administrarea se face prin injectie subcutanata, de preferinta in regiunea abdominala. Trebuie sa se foloseasca cel putin patru locuri de injectare diferite, utilizate prin rotatie. Prima injectie trebuie sa inceapa cu 5 pana la 15 minute inainte de inceperea interventiei chirurgicale, dar dupa inducerea blocului anestezic regional, daca se utilizeaza. Tratamentul cu desirudin este continuat post operator, de doua ori pe zi timp de 9 pana la maxim 12 zile, sau pana cand pacientul este complet mobil, oricare din acestea survine prima. In prezent, nu exista o experienta clinica care sa sustina utilizarea Revasc pe perioade mai lungi de 12 zile.

Doze uzuale
Utilizati intotdeauna Revasc exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de 15 mg, injectata de doua ori pe zi timp de 9 pana la maxim 12 zile. Vi se va administra prima injectie cu 5 pana la 15 minute inainte de inceperea operatiei. Daca veti avea nevoie de tratament pe o perioada mai lunga de 12 zile, medicul dumneavoastra va poate trece pe un alt medicament, similar.
Daca aveti o boala de rinichi sau ficat , medicul sau asistenta va va monitoriza activitatea de formare a cheagurilor in sange si poate modifica doza sau regimul de dozare in mod corespunzator.

Daca vi se administreaza mai mult decat trebuie:
Supradozajul cu Revasc poate conduce la sangerare. Daca aceasta apare, tratamentul cu Revasc va fi oprit si se va administra un tratament impotriva sangerarii.

Daca se omite o doza
Daca se omite o doza de medicament, aceasta trebuie sa va fie administrata cat mai curand posibil.
Daca momentul administrarii dozei urmatoare este aproape, veti sari doza omisa si veti reveni la regimul normal de dozare. Doza nu trebuie dublata.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Revasc poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele din aceste reactii adverse pot fi similare cu efectele interventiei chirurgicale. Cea mai probabila reactie adversa este sangerarea.
Spuneti medicului sau asistentei, cat mai curand posibil, in cazul in care apar oricare din reactiile adverse de mai jos, dintre care unele pot fi confundate cu reactiile adverse date de interventia chirurgicala:
Reactii adverse frecvent raportate (posibil sa afecteze intre 1 din 10 si 1 din 100 pacienti):
Oboseala sau slabiciune neobisnuita ( anemie ), greata, scurgere de lichid din plaga, tensiune arteriala scazuta, febra , inflamatia venelor asociata, uneori, de formarea unui cheag de sange, umflaturi la locul
injectarii, senzatie de arsura, umflaturi la nivelul picioarelor cauzate de retentia de lichide, reactii alergice non-letale.
Reactii adverse mai putin frecvente (posibil sa afecteze intre 1 din 100 si 1 din 1000 pacienti):
Cresterea valorilor enzimelor hepatice , ameteala, insomnie , confuzie, senzatie de lipsa de aer, varsaturi (cu sau fara sange), constipatie , sange in urina , dificultatea de a urina , eruptii pe piele , mancarime
( urticarie ), valori scazute ale potasiului in sange, senzatia de arsura la urinare asociata cu o frecventa crescuta a urinarii, vindecarea lenta a ranilor, sangerari nazale , tensiune arteriala crescuta, 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere
(incluziv dureri de picioare , stomac si/sau dureri in piept).
Reactii adverse rare (posibil sa afecteze intre 1 din 1000 si 1 din 10000 pacienti):
S-au detectat anticorpi anti -hirudin in urma reexpunerii.
S-au raportat cazuri izolate de sangerare letala.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA REVASC
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor .
Nu utilizati Revasc dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe ambalaj.
A nu se pastra la temperaturi peste 25ºC.
A se tine flaconul si fiola in cutie.
Se recomanda utilizarea imediat dupa reconstituire. Cu toate acestea, stabilitatea in timpul perioadei de utilizare a fost demonstrata pentru 24 de ore in intervalul 2°C - 8°C (la frigider).
Nu utilizati Revasc daca observati ca solutia injectabila contine particule vizibile.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la
protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE:
Ce contine Revasc
Substanta activa este desirudin (15 mg/0,5 ml pulbere).
Celelalte componente ale pulberii sunt clorura de magneziu si hidroxid de sodiu . Componentele solventului sunt manitol si apa.
Informatii importante privind unele componente ale Revasc
Acest medicament contine mai putin de 1 mmol de sodiu (23 mg) pe 0,5 ml, adica este practic „fara sodiu ”.
Cum arata Revasc si continutul ambalajului
Revasc consta intr-un flacon care contine o pulbere alba si o fiola care contine un solvent limpede, incolor pentru solutie injectabila.
Marimea ambalajelor: 1 flacon si 1 fiola intr-o cutie
2 flacoane si 2 fiole intr-o cutie
10 flacoane si 10 fiole intr-o cutie
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Canyon Pharmaceuticals Limited









Revasc 15mg/0,5 ml pulbere si solvent pentru solutie injectabila - medicamente care incep cu litera R - dictionar medicamente - startsanatate