ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

SAFEM COMPRIM < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Safem 8 mg se administreaza pentru tratarea durerilor de intensitate medie si puternica, pentru dureri articulare reumatismale si artroze.

Contraindicatii:
Safem 8 mg nu se administreaza in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate cunoscuta la Safem, acid acetilsalicilic (aspirina) si alte substante antiinflamatorii; hemoragii gastrointestinale acute, ulcere gastrice sau duodenale; defecte de hemocitogeneza; sarcina; alaptare; adolescenti sub varsta de 18 ani. Safem 8 mg se va administra cu prudenta in urmatoarele cazuri: disfunctii hepatice sau renale; hemoragii si ulcere gastrointestinale; defecte de hemocitogeneza; intoleranta cunoscuta la Safem, acid acetilsalicilic (aspirina) si alte antiinflamatoare.

Precautii:
Prudenta la soferi si persoane cu activitati solicitante. Nu asociati cu alcoolul. in asociere cu alte antiinflamatoare, tratamentul cu Safem poate creste riscul aparitiei ulcerelor gastrice si intestinale. in cazul in care apar hemoragii gastrointestinale, tratamentul trebuie intrerupt imediat si luate masurile adecvate. Precautii speciale se vor lua in cazul administrarii primei doze de Safem la pacientii cu afectiuni gastrointestinale. Se va lua tensiunea regulat la pacientii varstnici, obezi si cu hipertensiune arteriala. Pacientii cu infectii cronice respiratorii, astm bronsic sau febrili pot dezvolta mai usor reactii de sensibilitate la Safem. in cazul tratamentului de lunga durata, se vor verifica regulat: formula sangelui, functia hepatica si renala. Verificati data expirarii! Nu lasati medicamentul la indemana copiilor!

Reactii adverse:
Ocazional pot aparea: dureri gastrice, diaree, ameteala, indigestie, cefalee, greata si varsaturi. in rare cazuri pot aparea: constipatie, disfagie, uscaciunea gurii, eructatii, flatulenta, gastrite, reflux gastroesofagian, hemoragii gastrointestinale, gastralgii, sangerari hemoroidale sau rectale, esofagita, disfunctii hepatice, caderea parului, reactii cutanate, icter cutanat, hipersudoratie, disurie, edeme, crampe musculare, tremor, migrena, conjunctivite, acufene, reactii alergice, inapetenta, scadere in greutate, crampe musculare, stare de rau, slabiciune, rosirea pielii cu senzatie de caldura, dispnee, urticarie, anemie, leucocitoza, prelungirea timpilor de coagulare, petesii cutanate, infectii ale cailor respiratorii superioare, oscilatii tensionale, palpitatii, cresterea frecventei cardiace, oboseala, depresie, insomnie, somnolenta.

Compozitie:
1 comprimat filmat contine 8 mg lornoxicam.

Actiune:
Safem 8 mg este un analgezic (medicament impotriva durerii) si un antireumatic (apartine grupei de antiinflamatoare nesteroidiene). Safem 8 mg actioneaza rapid, fiind absorbit de tractul gastrointestinal. Safem 8 mg se elimina pe cale renala in proportie de 30% si pe cale hepatica 60%.

Administrare:
Safem 8 mg va fi inghitit cu un pahar de apa, inainte de mese.Pentru dureri medii si puternice: doza initiala este de 16 mg (2 comprimate); daca este necesar, se mai pot administra inca 2 comprimate (cel mult) timp de 24 ore. Doza de intretinere nu va depasi 16 mg zilnic, de preferat 8 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi. Doza prescrisa de medic trebuie respectata cu strictete. in tratamentul afectiunilor inflamatorii: pentru adulti doza va fi stabilita individual. Doza standard este de 8-16 mg (1-2 comprimate), de preferat de 1-2 ori pe zi. Doza prescrisa de medic trebuie respectata cu strictete. Pentru tratamentul de lunga durata, doza zilnica este de 16 mg. in cazul unor suferinte gastrointestinale sau disfunctii hepatice si renale, doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 8 mg (1 comprimat) pe zi. Durata tratamentului: Medicul va stabili durata tratamentului. Consultati medicul curant la intervale regulate si respectati indicatiile in ceea ce priveste regimul alimentar, conditiile de viata si exercitiile fizice.
SAFEM, COMPRIM. - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate