ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

SALAZIDIN 500 COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Colite ulceroase (in puseuri acute si ca tratament de intretinere); boala Crohn (numai in puseuri acute); poliartrite reumatoide si spondilartrite anchilozante.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la sulfamide si salicilati, porfirie acuta, copii sub 2 ani.

Precautii:
inaintea instituirii tratamentului si periodic pe durata acestuia vor fi monitorizate hemograma, testele hepatice si urina; se administreaza cu prudenta pacientilor cu functie renala sau hepatica afectata, celor cu discrazie sanguina, astm bronsic si celor cu manifestari alergice; in cazul aparitiei unor manifestari alergice sau altor manifestari severe nedorite se recomanda intreruperea tratamentului; se administreaza cu prudenta si monitorizare stricta pentru anemie hemolitica pacientilor cu deficit de glucoza 6 - fosfatdehidrogenaza; administrarea in sarcina se face numai in cazuri de urgenta, in dozele minime eficiente; nu se recomanda administrarea in ultimul trimestru de sarcina. De asemenea se recomanda intreruperea alaptatului daca mama urmeaza tratament cu sulfasalazina.

Reactii adverse:
Cele mai comune si frecvent raportate (>1%): durere de cap, febra, lipsa poftei de mancare, dureri abdominale, greata, urticarie, prurit, eritem, cresteri ale enzimelor hepatice. Mai putin frecvent raportate (SALAZIDIN 500, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate