ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

SALBUTAMOL SIROP < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Astm bronsic, bronsita cronica, emfizem pulmonar. Este preferabil pentru bolnavii cu boli cardiace, hipertensiune arteriala; dozele bronhodilatatoare nu sporesc consumul miocardic de oxigen si lucrul mecanic cardiac.

Contraindicatii:
Nu se va folosi in hipersensibilitate cunoscuta la produs, cardiopatie ischemica, tireotoxicoza, in primul trimestru de sarcina, la mame care alapteaza, copii mai mici de 6 luni, sau asociat cu -blocanti.

Precautii:
Se impun in administrarea la copii sub 6 ani.

Reactii adverse:
Efectele secundare depind in general de doza, cele mai frecvente fiind: tahicardie, palpitatii, vasodilatatie periferica, rar tulburari digestive (greata, voma, cresterea apetitului), tulburari SNC (stimulare cerebrala, iritabilitate, insomnie).

Compozitie:
Salbutamol sulfat echivalent a 2 mg salbutamol/5 ml sirop.

Actiune:
Salbutamol produce bronhodilatatie fara efecte adverse cardiovasculare. La administrare pe cale orala efectul incepe dupa 15 minute, este maxim dupa 2 ore si persista cateva ore.

Administrare:
Copii: 6 luni - 2 ani: 0,5 - 1 mg de 3 - 4 ori/zi; 2 ani - 6 ani: 1 - 2 mg de 3 - 4 ori/ zi; 6 ani - 12 ani: 2 mg de 3 - 4 ori/ zi; peste 12 ani: dozaj ca la adulti. Adulti: in general doza optima unica este de 4 mg 3/zi; la varstnici si la bolnavii sensibili la beta- adrenergice este recomandabil sa se inceapa cu 2 mg de 3 - 4 ori/zi. Daca nu se obtine bronhodilatatia adecvata, se creste treptat doza pana la 8 mg 3/zi, de obicei fara efecte adverse cardiovasculare notabile.
SALBUTAMOL, SIROP - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate